Sfaturi pentru alegerea corecta a sandalelor de copii

19 iulie 2016
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Spre deosebire de adulti, copiii nu isi dau seama singuri daca pantofii sunt nepotriviti si nici nu se plang daca acestia sunt prea stramti sau prea scurti. Numai parintii isi pot da seama de acest lucru. Daunele care pot aparea de la purtarea pantofilor necorespunzatori si a unei perechi de sandale de copii neadecvata sunt greu de reparat: de la probleme legate de mers pana la deformari ale coloanei.

Potrivit unui studiu facut in Germania, cei mai multi copii intre 3 si 6 ani aveau degetele deformate. Pana acum se credea ca degetele moi ale copiilor nu se pot deforma atat de usor. "Cu cat sunt mai scurti pantofii, cu atat mai mare este unghiul de deformare al degetelor", spune dr. Wieland Kinz.

Cum alegi corect sandalele pentru copii

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa nu dai gres atunci cand cumperi incaltamintea copilului:

Sa aiba 12mm in plus fata de lungimea talpii
Cel mai bine este sa se compara amprenta labii piciorului (de la copil) - desenata pe un carton - cu interiorul pantofului. La acesta se adauga 12-17 mm pentru degetul cel mai lung. Daca acest carton se potriveste in pantof atunci acesta este bun ca lungime. Diferenta de mai sus este necesara deoarece laba piciorului se lungeste cu cel putin 12 mm in timpul zilei.

Verifica sandalele de copii cu ambele maini

Metoda de control la care vanzatorii de pantofi sau parintii apasa cu degetul mare pe varful pantofului ca sa vada daca e loc destul pentru degete nu da rezultate daca se foloseste numai o mana! Din instinct, copiii isi strang degetele cand simt presiunea.

Parintele trebuie sa se foloseasca de ambele maini: cu una simte daca degetele sunt intinse si de abia pe urma se apasa usor cu degetul mare de la mana cealalta pe degete.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram