Retete de smoothie 5 sfaturi utile

9 mai 2017
Autor:
Suits Advertising

Smoothie-urile reusesc sa fie o gustare sanatoasa, dar reusesc si sa te revitalizeze dupa sala. Au extrem de multe fructe si gasesti retete de smoothie foarte usor si au si un continut destul de mare de zahar. De aceea, este important de stiut ca multe dintre retetele de smoothie contin foarte mult zahar si nu sunt chiar asa de sanatoase.

Fructele sunt bune, dar atentie la calorii si la zaharuri

Cu toate ca fructele sunt pline de nutrienti si de vitamine, acestea sunt extrem de sanatoase si de aceea trebuie sa ai grija sa nu pui extrem de multe fructe pentru ca, dupa cum stim cu totii, caloriile se aduna. Fructele nu sucroza, dar atentie mare, caci extrem de mult zahar se poate transforma extrem de usor in grasimi. Dupa cum vei vedea in retetele de smoothie de aici, nu se folosesc mai mult de maxim un fruct pentru un smoothie cu mai putin de 250 de calorii.

Elemente esentiale pentru un smoothie sanatos – fibre

Fibrele sunt o parte mare esentiala pentru ca acestea dau senzatia de satietate pentru o perioada extrem de lunga si nu vei mai fi inclinat sa ciugulesti intre mese. Cand smoothie-ul nu are suficiente fibre, este posibil sa incepi sa apelezi la tot timpul la o gustare pe langa smoothie. Dupa cum o sa vezi, in retetele de smoothie de pe net, este extrem de important sa folosesti fructe cu coaja. (mere, capsuni etc)

Atentie la proteine

Smoothie-ul nu va fi satios daca nu adaugi suficiente proteine. In plus, trebuie sa stii faptul ca trebuie sa bei in loc sa mesteci si este mult mai dificil sa transmiti organismului semnalele ca ai mancat exact cat ai nevoie. Aportul de proteine este extrem de important pentru ca altfel ti-ar putea fi foame si exista sanse sa consumi mult mai multe calorii decat ti-ai propus.

Fructele proaspete sunt optiuni mai bune decat cele la conserva

Fructele din conserva sunt tinute foarte mult in apa cu zahar. Pe de alta parte, fructele proaspete si congelate nu vin cu adaos de zahar. Poti folosi cu foarte mare incredere fructe de padure congelate in smoothie ppentru ca o sa te bucuri de acelasi vitamine si nutrienti.

Atentie la indulcitorii naturali

Mierea de Manuka, Agave sau siropul de Artar, toate acestea sunt optiuni delicioase si sanatoase pentru a-ti indulci smoothie-ul. Problema este ca multe ori acestea se pot transforma smoothie intr-o bomba calorica daca nu esti atenta la cantitati.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram