Painea Dobrogea Benecol un succes in randul medicilor prezenti la cel de al 49 lea Congres National de Cardiologie de la Sinaia

13 octombrie 2010
Autor:
dowmedia08

Peste 1500 de medici cardiologi, medici de familie si internisti au vizitat standul Dobrogea-Benecol in cadrul celui de-al 49-lea Congres National de Cardiologie, desfasurat in perioada 7-9 octombrie, la Sinaia. Ceea ce i-a atras pe specialisti a fost noutatea acestui produs functional – painea Dobrogea Benecol de secara cu esteri de stanoli din plante, aliment care lupta impotriva colesterolului pe cale naturala. Esterii de stanoli din plante – BENECOLUL (denumirea comerciala) este considerat « una dintre cele mai mari zece descoperiri in nutritie ».

Printre medicii care au fost prezenti la standul Dobrogea-Benecol, s-au numarat si cunoscatori ai acestui aliment functional, care au avut ocazia sa testeze produsul si sa ii verifice eficacitatea in reducerea colesterolului. Cei care au aflat pentru prima oara despre Dobrogea-Benecol, s-au aratat interesati de modul in care actioneaza esterii de stanoli din plante in reducerea colesterolului.

Gustul placut al painii de secara a fost si el unul din motivele pentru care painea Dobrogea-Benecol a inregistrat un succes in randul medicilor. De ce este Dobrogea-Benecol un aliment gustos? Datorita secarei precum si a esterilor de stanoli din plante, ingredientul activ care ii aduce acestei paini beneficiul de a reduce colesterolul si de a nu modifica deloc gustul produsului.

Atat medicii de familie, cat si cardiologii si internistii prezenti la standul Dobrogea Benecol au lansat promisiunea unor recomandari catre pacientii lor cu privire la acest produs.

Doza recomandata de specialisti pentru o dieta de reducere a colesterolului este de 4 felii/zi pe o perioada de cel putin doua saptamani. Painea Dobrogea-Benecol poate fi consumata ca parte dintr-o dieta echilibrata pentru persoanele care doresc sa traiasca sanatos si sa previna aparitia bolilor cauzate de colesterolul marit.

Colesterolul marit este unul din principalii factori de risc pentru afectiunile cardiovasculare. In Romania, rata mortalitatii cauzata de boli cardiovasculare este de 61% din numarul total de decese, comparativ cu 37%, rata inregistrata in tarile europene. Exista o relatie stransa intre nivelul colesterolului LDL (colesterolul “rau”) si aparitia bolilor cardiovasculare. Colesterolul LDL transporta cea mai mare parte a colesterolului in sange si reprezinta sursa formarii leziunilor aterosclerotice care duc la ingustarea vaselor de sange. Cu cat este mai mare nivelul colesterolului LDL, cu atat este mai mare riscul de boala cardiaca.

Congresul National de Cardiologie, cel mai larg eveniment medical din Romania, organizat de Societatea Romana de Cardiologie, a ajuns la cea de-a 49-a editie si s-a desfasurat in perioada 7-9 octombrie la Sinaia. Editia de anul acesta a congresului s-a diferentiat de celelalte prin faptul ca, pe langa un program stiintific amplu, a inclus si o sesiune comuna cu Federatia Europeana a Academiilor de Stiinte Medicale (FEAM), precum si sesiuni comune intre Fundatia Romana a Inimii si fundatii nationale membre ale European Heart Network.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram