Comunicate de Presa pentru orice business

10 septembrie 2020
Autor:
SEO MEDIA MARKETING SRL

Traim intr-o lume in care concurenta este din ce in ce mai agresiva pe orice piata a business-ului si prin urmare orice afacere necesita promovare de la inceput, si nu numai. Multe companii abandoneaza promovarea odata ce au intrat pe piata iar acest aspect reprezinta o greseala ce poate fi falimentara, avand in vedere ca promovarea este un proces ce trebuie realizat cu regularitate.

Comunicate de presa online

In ziua de astazi metoda de promovare online a oricarui website se dovedeste a fi una dintre cele mai eficiente metode de promovare, oferind posibilitatea sa faca cunoscut un business, impreuna cu produsele companiei, intr-un timp foarte scurt de la lansare. Astfel, se pot emite comunicate de presa sau diferite articole cu caracter publicitar, in care se expun telurile companiei dar si anumite produse de referinta din portofoliul curent.

Atunci cand doriti sa publicati un comunicat de presa trebuie sa tineti cont de publicul tinta caruia business-ul dvs se adreseaza si de domeniul de activitate al companiei pentru a obtine rezultate maxime. Data la care se lanseaza un comunicat de presa trebuie aleasa cu mare grija, in perioada in care mesajul poate ajunge la cat mai multi clienti si se pot realiza vanzari intr-un maxim al pietei.

Exista pe piata de distributie online din Romania o multitudine de site-uri ce va ofera posibilitatea sa va faceti cunoscut business-ul prin intermediul de comunicate de presa, insa nu toate dintre acestea sunt si benefice pentru site-ul dvs. De aceea, recomandam sa alegeti cu mare grija site-urile pe care veti posta aceste articole promotionale si sa incercati sa oferiti credibilitate business-ului dvs. prin distributia acestora doar pe site-uri curate si credibile.

De asemenea, puteti opta si pentru publicarea de articole publicitare pe site-uri de tip director de articole, care impartasesc aceleasi subiecte cu domeniul de activitate al business-ului dvs, adresandu-va astfel unor clienti cu adevarat interesati pentru produsele sau serviciile companiei dvs.

Recomandam ca la sfarsitul fiecarui comunicat de presa sau articol publicitar sa adaugati o sectiune cu datele de contact ale companiei, denumire, numar de telefon, adresa si chiar o harta din Google Maps, astfel incat oricine este interesat de produsele sau serviciile dvs, sa va contacteze cat mai rapid si eficient.

Publicare gratuita sau platita?

Pentru toata lumea este tentant sa opteze pentru un comunicat de presa gratuit, insa acest lucru s-ar putea sa nu fie tocmai benefic pentru business pe termen lung, din mai multe motive, pe care le enumeram mai jos.

  • calitatea indoielnica a platformei de comunicate online
  • timp de asteptare mare pentru publicarea comunicatului
  • nu se permit link-uri in cadrul textului
  • pagina de comunicat va contine reclame cu produse/servicii de la concurenta
  • nu ofera suport si nu veti putea sa modificati comunicatul dupa ce l-ati publicat, in caz ca este nevoie
  • poate dauna optimizarii daca platforma online este indoilenica.

Pe de alta parte, un serviciu platit pe o platforma online de comunicate de presa aduce o serie de beneficii care se vor dovedi esentiale pentru strategia de promovare online al unui business:

  • ofera posibilitatea de a adauga link-uri catre website-ul companiei dvs.
  • vizibilitate sporita in motoarele de cautare
  • suport si raspunsuri rapide atunci cand este nevoie
  • va ofera posibilitatea de editare ulterioara, dupa publicarea articolului sau al comunicatului
  • distribuirea pe social media sau pe alte site-uri cu tematica business-ului
Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram