Insamantarea gazonului Do It Yourself

11 aprilie 2013
Autor:
dowmedia08

Specialistii afirma ca insamantarea gazonului se realizeaza de obicei numai in perioadele de primavara sau inceput de toamna, cand temperaturile maxime in timpul zilei sunt de cel mult 25 grade Celsius.
Operatiunea consta in erbicidarea (sau dezierbarea), saparea, maruntirea si nivelarea terenului, furnizarea si imprastierea unui adaos de nisip (1 m.c./100 m.p.), prefertilizarea terenului cu 30 gr. ingrasamant/m.p., semanarea si incorporarea semintelor de gazon (50 gr./m.p.) si tavalugirea suprafetei insamantate.
Deoarece pentru a rasari si a se mentine, semintelor de gazon le trebuie multa apa, se recomanda sa se realizeze (pe terenul de gazonat) o instalatie automatizata de udare. Terenul insamantat trebuie udat des, mentinut ud, atat ziua cat si noaptea, pana la rasarirea gazonului, dupa care udarea se va face dimineata si seara.
Gazonul este un amestec de seminte de ierburi perene ale caror perioade de germinatie sunt diferite, de aceea pana la rasarirea completa a gazonului insamantat trec pana la 30-35 zile, iar maturitatea si densitatea gazonului se obtine in 3 luni de intretinere atenta (udare zilnica, tuns saptamanal, fertilizare lunara, extragere buruieni, completari de goluri, etc.).
Operatiunea de insamantare gazon se termina in momentul cand s-a realizat tavalugirea, si nu in momentul rasaririi gazonului. Dupa tavalugire incepe intretinerea gazonului, ceea ce reprezinta un serviciu diferit si se plateste separat.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram