Cum functioneaza un sistem de monitorizare gps

29 septembrie 2014
Autor:
Silkweb

Sistemul GPS este o modalitate foarte utila de orientare si de monitorizare a unor obiecte sau bunuri importante. Se foloseste atat ca si mijloc de orientare cat si ca mod de localizare a automobilelor sau chiar si a animalelor de casa mai nou. Mai multe sisteme de monitorizare gps gasesti aici, la Iuni.
GPS sau Global Positioning System este un sistem dezvoltat de catre departamentul de Aparare al Statelor Unite. El consta in 27 de sateliti ce orbiteaza in jurul Pamantului. Este un sistem de pozitionare si un sistem de navigare ce te poate ajuta sa iti determini locatia, viteza si directia pe care trebuie sa o urmezi. Initial a fost dezvoltat pentru aplicatii militare, insa din anii ‘80 a fost pus si la dispozitia populatiei civile.
GPS-ul este folosit cel mai des in navigare. Majoritatea automobilelor sunt dotate standard cu un sistem GPS. Este mult mai convenient sa folosesti un sistem GPS pentru navigare decat o harta, mai ales in zone nefamiliare. Aparatul GPS iti arata unde esti si cat timp si ce distanta mai ai de parcurs pana la destinatie. Sistemul in sine este aranjat in asa fel incat, oriunde ai fi, 4 sateliti din retea sa fie mereu disponibili, intr-o singura zi acesti sateliti fac doua rotatii complete. Receptorul aflat, in masina de exemplu, detecteaza 4 sau mai multi din satelitii de pe sistem, iar odata ce ii detecteaza foloseste informatiile primite de la ei pentru a determina locatia curenta.
Un sistem de monitorizare gps te poate ajuta in diverse feluri, nu doar pentru navigare. Te poate ajuta sa iti gasesti masina intr-o parcare aglomerata, te poate ajuta in caz ca iti este furata masina sau daca cumva unul dintre copii tai o “imprumuta” fara stirea ta. Cu ajutorul unui sistem gps, poti monitoriza mereu masina ta. Insa, aceste sisteme nu sunt doar pentru masini, un tracker gps este micut si poate fi folosit si pentru persoane sau animale de casa, functioneaza la fel.
Sunt multe tipuri de sisteme gps si trackere gps pe piata astazi. La Iuni ai o gama larga de sisteme gps pentru monitorizare, alege care sistem este mai bun pentru tine si nevoile tale, optiuni sunt destule.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram