Cum sa treziti pasiunea pentru citit

27 iulie 2017
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Avem pasiuni, unii mai aprinse, altii mai putin, dar important este sa le mentinem la nivelul la care ne aduc satisfactie si implinire. Incepand cu sfarsitul anilor 1990, smartphone-urile si computerele erau mai putin frecvente, chiar inexistente. In timpul liber oamenii erau obisnuiti sa citeasca, insa in ultimii ani s-a inregistrat o scadere constanta a acestui obicei. Desi oamenii vad mereu cuvinte, le este mai dificil sa ia o carte fizica si sa o citesaca, preferand alte activitati in favoarea lecturii. Pentru a revigora dragostea pentru carti si citit, este nevoie de putina determinare.

Este important sa va alegeti cartile cu atentie pentru a va reinnoi interesul pentru citit. Incepeti cu autori familiari si cu titluri pe care le aveti deja in biblioteca, eventual reluati lecturile care v-au facut placere candva. Cand simtiti confort in a citi, veti simti si bucurie, iar treptat veti dori sa experimentati si alte stiluri.

Iubitorii de carte sunt putini, dar nu sunt singuri. Cautati cateva persoane printre prieteni sau colegi, carora le place sa citeasca si intalniti-va special pentru a povesti pe baza lecturilor avute. Astfel de intalniri va motiveaza sa cititi, sa impartasiti si altora, sa pastrati o evidenta a lecturilor, sa incercati diferiti autori si titluri. E o provocare!

Un pas important pentru a face din citit o rutina, este acela de a avea o lista cu lecturi pe care sa o folositi drept inspiratie in gasirea urmatoarei carti. O lista individuala, una comuna, sau una descarcata de pe internet, va fi suficienta pentru a va tine ocupat pentru o perioada considerabila de timp.

Cartile pot fi scumpe, insa frecventarea unei biblioteci publice sau un anticariat, v-ar putea ajuta sa economisiti in acest sens. De asemenea, puteti urmari online ofertele librariilor si sa comandati ceea ca va intereseaza atunci cand pretul este convenabil. Un nou si apreciat anticariat in Bucuresti este Printre Carti, un anticariat online ce detine peste 9000 de titluri, cu promotii saptamanale de nerefuzat. Important e sa va treziti pasiunea pentru carti, variante de a intra in posesia lor gasiti cu ajutorul http://www.printrecarti.ro/.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram