Proiectoare LED la super pret

14 decembrie 2016
Autor:
Suits Advertising

În primul rând, orice sistem de proiecţie are două componente de bază: sursă de iluminare şi tehnologia device-ului de imagine.

În mod tradiţional, există un tip de sursă de lumină numit lampă deşi tehnologia din spatele acesteia s-a îmbunătăţit în timp. Acestea au evoluat de la becuri cu halogen, la lămpile presurizate cu mercur care se folosesc şi astăzi, din dorinţa de a reduce costul de producţie al becurilor şi a le creşte speranţa de viaţă.

Proiectoarele LED, o revoluţie în desfăşurare

Totuşi, în ultimii ani, producătorii au început să dezvolte proiectoare LED care folosesc un alt tip de sursă de lumină, o diodă emiţătoare de lumină sau LED. Aceste noi device-uri au o serie de avantaje în faţa proiectoarelor mai vechi. În primul rând au o speranţă de viaţă mai mare cu până la 20.000 de ore faţă de lămpile cu mercur. În plus, ele sunt mai puţin dăunătoare pentru mediul înconjurător atât din punctul de vedere al procesului de producţie, cât şi în momentul în care ajung „la gunoi”.

În plus, lămpile LED redau o imagine mai intens colorată, ceea ce conferă impresia unei luminozităţi mai mari. Mai mult, proiectoarele LED au adesea mai puţine piese, deci costurile de construcţie sunt mai reduse. Şi nu în ultimul rând folosesc a treia parte din energia consumată de proiectoarele tradiţionale ceea ce a permis apariţia pe piaţă a unor modele de proiectoare alimentate de baterii sau chiar panouri solare.

Această nouă tehnologie are însă şi limitările ei. Pentru moment, proiectoarele LED nu sunt la fel de luminoase ca cele clasice. Asta poate reprezenta o problemă mai ales pentru sălile de conferinţă în care nu este adesea întuneric complet. Pentru a reda satisfăcător o imagine într-o cameră în care intră lumina soarelui, este nevoie de o putere de 2500 - 3000 de lumeni din partea videoproiectorului, iar pentru moment lămpile LED ajung cu greu peste 1800.

sursa: digi24.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram