Robineti clapa fluture folositi in diferite instalatii

2 decembrie 2014
Autor:
Zoom-Biz

Robineti clapa fluture centrica, cu actionare diferita

In functie de sistemul de actionare, aceste piese se pot clasifica in robineti cu actionare pneumatica, cu actionare manuala, cu actionare electrica sau prin cea care se face cu ajutorul levierului. Pozitionarea lor la montare poate fi oricare, ca de altfel si sensul de curgere.
Dupa constructia lor, dispozitivele pot fi clasificate in mai multe categorii. Amintim aici de robineti clapa fluture centrica, folositi la instalatiile care transporta apa, fie ea industriala sau potabila, ori de mare. Si la instalatiile industriale care transporta fluide, dar si la cele de aer sub presiune, intalnim acest tip de robineti. Conductele la care se racordeaza au un diametru cuprins intre 300 si 700 de milimetri. Actionarea lor se poate face din lateral, pe axul orizontal. Cei care sunt actionati electric se monteaza pe verticala.
Robinetii de acest gen bidirectionali sunt cei cu clapa fluture centrica, dar cu flanse, care se monteaza in sensul de curgere a fluidului, astfel incat sa prezinte o buna etanseizare. Daca o asemenea pozitionare este problematica, se poate apela la niste robineti foarte asemanatori in functionalitate si caracteristici, tot cu flanse, dar care lasa posibilitatea montarii in orice fel de directie. Sunt conceputi pentru un debit al lichidelor de 4m/s si al aerului de 30 m/s.

Robineti clapa fluture tip lug, pentru presiuni inalte

Acestia sunt niste robineti clapa fluture care se utilizeaza in instalatiile al caror fluid poate avea o presiune mare si o temperatura ridicata. Sunt conceputi pentru o presiune maxima de 16 bar si o temperatura care poate ajunge la 150 de grade Celsius. Si acestia pot avea variante diferite de actionare, adica manuala sau electrica, dar si pneumatica. Elementele din care sunt compusi sunt confectionate astfel incat nu corodeaza. Montajul lor poate fi facut in orice pozitie, iar modul de actionare este lateral, pe axul orizontal. Fiind construiti de mici dimensiuni, se poate face economie de spatiu, deoarece ocupa putin loc. Au in componenta lor indicatorul de pozitie si un mecanism de blocare, care poate fi actionat pentru ambele pozitii, inchis sau deschis.

Robineti clapa fluture, cu clapa de inox, destinat produselor petrochimice

Pentru instalatiile care transporta agent termic sau apa, dar si pentru cele care exploateaza si transporta fluide deosebite cum ar fi produsele petrochimice sau lichide tehnice, la presiuni si temperaturi ridicate, se folosesc robineti clapa fluture, cu clapa din inox. Sunt conceputi pentru o presiune maxima de lucru de 16 bar si o temperatura de 120 de grade Celsius. Au corpul fabricat din fonta, iar garniturile de etansare, din cauciuc.Mai multe detalii vezi pe site-ul : www.chrisden.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram