Cat de eficiente sunt panourile solare Voltech?

3 octombrie 2014

Sunt multi cei care se mai intreaba daca este convenabil sa instaleze panouri solare Voltech. Cu toate ca au fost introduse relativ recent pe piata, panourile solare pe care le putem gasi la distribuitorii specializati sunt de o calitate foarte buna.Avand in vedere ca sunt mai putin cunoscute pe piata din Romania, Voltech a venit in intampinarea celor care doresc informatii cat mai corecte si mai detaliate despre panouri Voltech, cu lansarea site-ului www.voltech.ro, care ofera cele mai noi informatii si detalii tehnice despre sistemele solare.
Avantajele instalatiilor cu panouri solare Voltech
Instalatiile Voltech transforma energia solara in energie electrica si caldura, ambele utilizate in activitatile moderne. Prin urmare, se pot imparti in doua mari categorii:

  • Colectoare solare termice (au rolul de a incalzi apa calda menajera);
  • Panouri solare fotovoltaice (transforma energia soarelui in electricitate).  

Aceste sisteme, aparte de investitia initiala destul de consistenta, prezinta o serie de avantaje imposibil de trecut cu vederea.Avantajul major se refera la diminuarea cheltuielilor la factura de utilitati, reducere destul de considerabila, mai ales pe termen mediu si lung.
a. Reducerea cheltuielilor
Pe de o parte, poate fi vorba despre panouri solare pentru incalzirea apei menajere (colectoare solare termice). Aceste instaltii nu mai folosesc combustibilii traditionali (lemn, carbune, gaz metan) sau curentul de la retea, astfel devin un optim substitut pentru boilerele electrice, al centralelor pe lemne / gaz si al cazanelor pe lemne.
Pe de alta parte, se pot pune in discutie beneficiile obtinute prin folosirea sistemelor cu panouri solare Voltech destinate producerii de energie electrica.Tinand cont ca acestea transforma caldura si lumina solara in electricitate, avantajul economico-financiar este inca o data bine evidentiat.
b. Salvarea ambientului
Instalatiile cu panouri Voltech sunt un bun exemplu si in ce priveste fabricarea energiei ”verzi”. De regula reusesc sa acopere cea mai mare parte a necesarului de energie pentru producerea apei calde menajere. Avand in vedere ca intrebuinteaza resurse regenerabile si ca diminueaza cantitea particulelor si a gazelor toxice emise, contribuie la salvarea mediului inconjurator.
c. Suplimentarea instalatiilor de incalzire
Chiar daca panourile solare sunt de obicei utilizate pentru incalzirea apei, uneori, pot fi folosite si la incalzirea ambientului. Pentru cine are o locuinta dotata cu panouri solare Voltech, bine izolata termic, aceste instalatii pot acoperi pana la 20-30 % din necesarul energetic pe timpul iernii.
d. Randament si adaptabilitate
In plus, instalatiile ofera un randament maxim, putand fi adaptate oricarei instalatii termice. De asemeni, pot fi integrate direct in acoperisul casei sau al cladirii. Cheltuiala finala este minima, intrucat nu mai necesita costuri suplimentare de intretinere.
Panourile solare Voltech, ”leacul” viitorului
Se poate spune ca de cand lumea si pamantul, planeta noastra se lupta din rasputeri cu eternul inamic, efectul de sera. Problema, accentuata in special in ultimele decenii, este cauzata de excesul de gaze emise in atmosfera. Consecintele negative sunt tot mai vizibile, in timp ce cresterea temperaturii terestre este considerata cea mai problematica.
Se pare ca circa 80 % din emisiile de bioxid de carbon rezulta in urma proceselor de combustie a petrolului, a gazelor si a carbunilor. Toata aceasta poluare are un singur ”vinovat”, si anume industrializarea progresiva a activitatilor umane.
Inlocuirea instalatiilor clasice cu panouri solare nu va putea pune capat definitiv poluarii ambientale. Dar, cu siguranta, ar putea deveni o solutie optima cu tenta ecologista, pentru conservarea resurselor Terrei si diminuarea emisiilor toxice.
Grupul Voltech Energy este considerat un bun exemplu de alianta impotriva marilor poluatori ai planetei. Compania, prezenta acum si in mediul online pe website-ul www.voltech .ro, le ofera tuturor celor interesati diferite variante profesionale de instalatii ce utilizeaza energia alternativa: turbine eoliene, becuri cu led, panouri fotovoltaice, si panouri solare Voltech.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram