De unde cumperi masini rulate fara riscul de a te alege cu o epava pe roti?

28 ianuarie 2018
Autor:
Digital Metrics

A venit momentul sa iti achizitionezi o masina, despre a carei utilitate evidenta nici nu are rost sa mai discutam si fie ca te afli pentru prima data in aceasta situatie sau actualul autoturism folosit intens mai multi ani nu mai face fata cerintelor tale, in orice caz, este vorba despre o decizie care trebuie luata cu grija, cantarind bine toate variantele pe care le ai in vedere.

Daca nu iti permiti deocamdata achizitionarea unei masini noi, proaspat iesita din fabrica si care sa iti ofere cele mai bune garantii in legatura cu funtionalitatea acesteia, inseamna ca ai luat in calcul oferta extrem de variata a autovehiculelor second hand. Dar asta nu inseamna din start ca alternativa cumpararii unei masini deja rulate nu iti poate oferi suficiente argumente in favoarea acesteia, cu conditia de a cumpani bine, de a alege cu atentie mai intai eventualul vanzator, fie ca este vorba despre unul privat, despre care este cel mai bine sa iti fie recomandat de catre o persoana de incredere sau chiar sa-l cunosti personal, fie este vorba despre un comerciant autorizat, pentru a fi mai sigur ca vei avea parte, batand la final palma cu acesta, de un contract corect si pe deplin avantajos, referitor la pretul de achizitie, cat si la calitatea masinii second hand pe care doresti s-o cumperi.

Daca excluzi varianta cu vanzatorul particular, neavand nici recomandari sau alte informatii certe despre probitatea lui morala, nedorind sa risti in niciun fel, orienteaza-te catre acei distribuitori auto care si-au procurat marfa din surse sigure, precum CarsOnTheWeb, masinile supuse licitatiilor provenind de la detinatori de flote, agentii de leasing sau companii de inchirieri auto.

Este vorba despre o mare diversitate de masini second din Olanda, Germania, Belgia, Franta, Italia, Spania, incluse in licitatii de autoturisme online, cu preturi cuprinse intre 3.000 si 20.000 de euro, care cuprind cele mai populare marci de autovehicule. Toate masinile care provin din aceste surse sunt insotite de verificari amanuntite, au descrieri complete, precum si rapoartele corespunzatoare situatiilor in care autovehiculele respective au suferit deteriorari.

Apeland la oferta unui astfel de distribuitor auto responsabil, sansele  de a deveni posesorul unei masini rulate  care sa iti ofere surprize neplacute dupa semnarea contractului de vanzare – cumparare scad semnificativ. Dar, chiar si in pofida asigurarilor oferite de comerciant, justificate de prezentarea verificarilor, descrierilor si a rapoartelor  referitoare la masina pe care intentionezi s-o achizitionezi, nu strica o precautie in plus, asa ca alege sa faci un test-drive care iti poate oferi mai multe informatii suplimentare referitoare la functionarea masinii, dar si o vizita la un atelier auto, pentru a te convinge inca o data ca lucrurile sunt in ordine si poti incheia fara emotii contractul care te va pune in posesia noii tale achizitii. 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram