Cat de importanta este presiunea din pneuri si echilibrarea rotilor?

30 august 2017
Autor:
Suits Advertising

Astazi discutam despre importanta presiunii din pneuri, dar si despre procesul de echilibrare a rotilor, pe care soferii din cand in cand il omit. Specialistii de la rent a car Bucuresti ne spun astazi cat de importante sunt aceste doua aspecte pentru buna functionare a masinii, dar si pentru durabilitatea acesteia.

Presiunea din pneuri este de obicei verificata de catre soferi inaintea unui drum lung. Acest lucru este gresit, pentru ca ea trebuie sa fie verificata regulat. Indiferent daca circulam la drum lung, sau in oras, efectele lipsei de presiune sau presiunea excesiva, sunt negative.

In primul rand, uzam prematur anvelopele, care se vor deteriora inegal si vor duce in final la vibratia volanului din cauza denivelarilor. Mersul cu niste anavelope tocite neuniform duce si el la defectiunea amortizoarelor si astfel ne inscriem intr-un cerc vicios.

De asemenea, presiunea necorespunzatoare creste si consumul de carburant, iar banii pe care va trebui sa ii scoatem din buzunar vor fi mai multi. Lipsa sau presiunea exesiva poate fi deosebit de periculosa pentru ca se modifica si aderenta cauciucurilor fata de sol, iar riscul de accidente creste, iar distanta de franare este afectata.

Unele masinii au senzori care avertizeaza soferii atunci cand trebuie sa verifice presiunea anvelopelor, dar la modele mai vechi acestia nu exista, iar soferii trebuie sa mearga la vulcanizare regulat.
Echilibrarea rotilor este si ea foarte importanta pentru ca de asemenea, rotile neechilibrate duc la uzura anvelopelor si proasta functionare a masinii. Atunci cand montam o anvelopa trebuie neaparat sa facem si procesul de echilibrare.
Aceasta echilibrare este necesara pentru ca anvelopele pot avea diverse imperfectiuni. Este necesar sa stiti faptul ca echilibrarea rotile paote sa fie necesara si ulterior utilizarii necoresponzatoare.

De exemplu, daca soferul are un stil de condus agresiv si franeaza foarte brusc, poate sa deterioreze neuniform anvelopele iar acestea sa necesite echilibrare. Un alt motiv pot fi drumurile cu gropi, sau diverse obstacole. Cel mai comun semn de dezechilibru al rotilor este vibratia volanului in mers.

Echilibrarea rotilor este foarte importata, asemenea presiunii corespunzatoare, pentru ca in lipsa acestora se pot produce nu doar defectiuni ale masinii, dar si accidente, pentru ca scade aderenta si capacitatea de franare a autoturismului.
Asadar, verificati periodic presiunea din anvelope si nu neglijati echilibrarea acestora, pentru ca pana la urma este vorba si de siguranta dumneavoastra, nu doar de buna functionare a masinii.
Referitor la buna functionare a masinii, aceasta este afectata fara dubiu in cazul in care circulam cu o presiune necorespunzatoare sau cu rotile neechilibrate.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram