Anvelopele de iarna și tot ce ține de acestea

25 iulie 2017
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

Odată cu instalarea sezonului rece este necesară montarea anvelopelor de iarnă, fără de care aderența pe șosele are de suferit. Legislația impune înlocuirea cauciucurilor de vară cu cele specifice anotimpului rece și sancționează corespunzător abaterile de la lege.

Fiecare conducător auto trebuie să aibă în vedere schimbarea cauciucurilor, precum și utilizarea unui set care să-i ofere maximum de confort atunci când rulează pe carosabil.

De ce sunt necesare anvelopele de iarnă?

Atunci când drumurile sunt acoperite de zăpadă, gheață sau polei, este obligatoriu ca automobilul să fie dotat cu un set de anvelope corespunzătoare, pentru că lipsa lor constituie o contravenție. Nu numai pentru că impune legea, dar și pentru confortul sporit al conducătorilor auto este necesară montarea unor anvelope de iarnă eficiente.

Piața întâmpină utilizatorii cu o varietate de astfel de articole, unele de o calitate mai bună, altele care lasă mult de dorit la rularea pe carosabil. Depinde de interesul pe care și-l dă fiecare atunci când pornește în căutarea unui nou set de anvelope destinate sezonului rece.

În acest sens trebuie să se țină cont de o serie de aspecte referitoare la marca automobilului, calitatea articolelor, precum și prețul la care se pot achiziționa. Înainte de toate, trebuie să stabilim un lucru: alegem anvelope second hand sau noi? Durata de viață a pneurilor depinde de o serie de aspecte: stivuirea, depozitarea, modul în care au fost exploatate, viteza de rulare, presiunea, etc. Chiar și data la care a fost fabricat un set de anvelope de iarna poate constitui un factor decisiv în alegerea celor mai potrivite astfel de articole.

De preferat ar fi să alegem întotdeauna anvelope noi pentru că astfel beneficiem și de garanția că vor putea fi întrebuințate pentru un timp cât mai îndelungat. Desigur, fiecare optează pentru varianta pe care o consideră cea mai potrivită, în funcție de bugetul de care dispune.

De ce este necesară înlocuirea anvelopelor de vară cu cele de iarnă atunci când temperaturile scad? Ei bine, motivul pentru care se impune acest lucru îl reprezintă faptul că fiecare tip de cauciuc are o consistență special destinată rulării pe carosabil în fiecare sezon. Cauciucurile de vară vor avea o distanță de frânare mult mai mare iarna, iar acest lucru nu va conduce decât la accidente. În schimb, un cauciuc de iarnă, de calitate, va oferi conducătorului auto mai multă stabilitate și siguranță la volan.

Deși mulți se orientează după preț, acesta nu ar trebui să reprezinte un factor decisiv. Nu întotdeauna un produs scump este mai bun, cum nici unul mai ieftin nu prezintă neapărat o calitate scăzută. Depinde de producător dacă o anumită categorie de articole va răspunde cerințelor clienților sau nu.

Cert este un lucru, și anume că cei care se axează pe calitate găsesc în Anvelomag.ro un furnizor de încredere, atât atunci când vine vorba despre achiziționarea unui set de anvelope de iarnă, cât și a unuia de vară sau all season. Desigur, fiecare beneficiază de dreptul de a alege, iar acest magazin online respectă libertatea utilizatorilor. Cei care doresc însă calitate la prețuri accesibile optează pentru produsele și serviciile acestei societăți.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram