Comunicatul de presa...ieri si azi

4 iunie 2013
Autor:
dowmedia08

Domeniul relatiilor publice se poate spune ca isi are orginile in ceea ce se numeau candva consilieri regali, pentru ca acestia la fel ca PR-ii contemporani aveau datoria de a reprezenta o institutie (casa regala) si de a sprijini regii in deciziile lor si evenimentele ce aveau sa se intample odata cu ele.

De la acesti predecesori pana astazi drumul lung n-a fost fara rezultat ci a ajutat la realizarea unei unelte fara de care domeniul relatiilor publice n-ar putea respira si anume: Comunicatul de presa.

Nu mai este un mister faptul ca un comunicat de presa reprezinta metoda prin care relationistul anunta un eveniment, o decizie, o luare de pozitie etc. Pe scurt, un fapt intern pe care organizatia doreste sa-l faca public prin intermediul presei.

Comunicatul de presa a ajuns la venerabila varsta de 100 de ani, timp in care si-a mai schimbat forma, dar nu si-a pierdut utilitatea, prin urmare o aducere aminte a modului in care se realizeaza este mereu binevenita.

Asemenea unei povesti, comunicatul de presa cuprinde trei parti, introducerea, cuprinsul si incheierea. Introducerea sau Lead-ul raspunde la intrebarile ,,Cine'', ,,Ce'' si ,,Unde'' si ,,Cand''. De asemenea trebuie sa includa scopul pentru care s-a produs sau se va produce evenimentul – raspunzand la intrebarea,, De ce?''.

Cuprinsul trebuie sa arate ,,Cum'', in ce mod se vor desfasura lucrurile. Aceasta parte mai poate sa cuprinda declaratii ale persoanelor importante care vor lua parte la eveniment.Incheierea poate cuprinde exemple despre alte implicari in proiecte sau evenimente similare ale organizatiei.

Datele de contact sunt situate in dreapta jos. Se separara prin trei ### amplasate la mijloc, de restul comunicatului un scurt istoric al companiei daca este noua in relatia cu presa.

Desi se spune ca intr-adevar comunciatul trebuie sa transmita o poveste, acesta nu raspunde la intrebarile ,,Cine?'' ,,Ce?'' ,,Cand?'' ,,Cum?'' ,,Unde?'' si ,,De ce?'' din intamplare ci pentru ca urmeaza o structura pregandita si anume: piramida inversata.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram