Zmeura Citria-Zmeura cu aspect si proprietati Gold

Considerata medicamentul pamantului, zmeura este cautata nu doar pentru continutul ridicat de vitamine ci si pentru gustul unic. Deoarece este un fruct gustos si bogat in minerale, zmeura este un must-have in cofetariile de 5 stele, dar si in casele unde, alimentatia sanatoasa este la mare pret.

Un soi cu totul special este zmeura Citria. Motivul: culoarea galbena. Asadar, daca vrei sa incerci un fruct excelent la captiolele gust, aspect si proprietati nutritive, zmeura Citria este ideala! Si pentru cultivatori, soiul Citria este o alegere inspirata. Nu necesita tratamente speciale, este rezistent la oscilatiile de temperatura si are o inflorire medie.

Fructele de la zmeura Citria sunt foarte dulci  si au un parfum intens. Ele pot fi consumate proaspete, congelate sau sub forma de sucuri, ceaiuri, jeleuri sau dulceturi. Datorita aspectului inedit, zmeura Citria este apreciata si de maestri cofetari, fiind un ingredient aspectos si cu o culoare cel putin interesanta.

Zmeura Citria-Savoare unica, aspect unic

Zmeura Citria este un soi de vigoare mijlocie, foarte productiv, cu maturitate in a doua jumatate a lunii iunie si inceputul lunii iulie. Pentru a se dezvolta in conditii optime, soiul Citria, la fel ca restul soiurilor de zmeura, are nevoie de o sursa de apa, un teren nisipo-lutos, expus la lumina si ferit de vant. Zmeurul suporta bine temperaturile caniculare dar si pe cele foarte scazute.

Zmeura este o planta perena si radacina ei traieste mai multi  ani.Retezarea si micsorarea tulpinilor sunt necesare pentru mentinerea densitatii optime a randurilor de plante. Pentru a obtine plante sanatoase si recolte bogate, este necesara o cantitate optima de apa. Dimensiunea fructelor la recoltare este direct influentata de cantitatea de apa disponibila in sol. Se recomanda irigarea prin picurare.

Plantarea se face in perioada de repaus vegetativ (toamna-primavara) daca solul nu este inghetat iar temperatura aerului depaseste 5 grade Celsius. Recoltarea fructelor se face esalonat la maturitate de consum in intervalul  iunie-septembrie.

Perioada de coacere la soiul Citria este timpurie-luna iunie pana la sfarsitul vegetatiei. Fructele de zmeur Citria se caracterizeaza prin dimensiuni medii spre mari. Forma lor este compacta, aproape sferica, iar culoarea este galben spre portocaliu. Este un soi usor de cules, rezista la transport, are un aspect comercial deosebit.

Zmeura-Beneficii pentru sanatate

Zmeura Citria, la fel ca restul soiurilor de zmeura, are proprietati anticancerigene, previne obezitatea si diabetul zaharat, imbunatateste vederea, previne constipatia, ajuta la refacerea florei intestinale, elimina tulburarile menstruale, imbunatateste memoria si intarzie imbatranirea cognitiva, mentine inima sanatoasa, este benefica pentru sanatatea si frumusetea pielii. Este o sursa importanta de vitamina C, magneziu, cupru si calciu. Datorita acestor proprietati, zmeura este considerata un fruct complet si necesar in alimentatia zilnica.

De unde comand drajoni zmeura Citria, zmeura Citria?

Pentru obtinerea de plante viguroase si productii in cantitati mari este recomandat sa apelezi la furnizori specializati. Cu o vasta experienta in domeniu, S C STRONG BERRY SRL iti pune la dispozitie material saditor pentru arbusti fructiferi, printre care   drajoni zmeura Citria, zmeura Citria, zmeur Citria .Se ofera documente de certificare  si pasaport fito-sanitar.

SC StrongBerry SRL,

office@strongberry.ro

0724.409.668 / 0724.158.633