Zmeur Heritage, unul dintre cele mai bune soiuri pentru productia de toamna

Cei care doresc sa treaca de la un job banal la un hobby profitabil, isi pot indrepta atentia spre infiintarea unei plantatii de zmeur. Este un domeniu in plina expansiune, care nu necesita cunostinte de specialitate si nici investii costisitoare. In plus, satisfactiile sunt imediate, iar profitul este pe masura.

O prima conditie este sa dispui de un teren adecvat cresterii plantatiilor de zmeur. Regula spune ca terenul trebuie sa fie expus la lumina soarelui, sa fie bine drenat, usor inclinat si , totodata, trebuie sa fie ferit de vant.

Al doilea pas important este sa alegi soiul de zmeura care sa-ti asigure o recolta pe masura efortului. Ai zeci de optiuni. Cu toate acestea, specialistii recomanda zmeura Heritage. Este un soi autofertil, creste vertical si nu are nevoie de suport, este unul dintre cele mai bune soiuri pentru productia de toamna, iar fructul este delicios, cu o aroma specifica si foarte suculent.

De ce zmeur Heritage?        

Nu toate soiurile de zmeura sunt usor de crescut. Multe dintre aceste sunt pretentioase fie la sol, fie sunt greu de cules, ori greu de transportat. In plus, nu toate soiurile produc fructe cu aspect impecabil, comercial. De aceea este esential sa stii cu ce soi sa incepi. Unul dintre cele mai apreciate soiuri este Heritage. Se dezvolta fara tratamente costisitoare pe aproape toate tipurile de sol, este rezistent la boli si oscilatii de temperatura, si asigura fructe cu o aroma unica.

Este si un soi foarte practic, deoarece, daca amani sa culegi fructele, ele nu vor cadea si astfel, nu se vor compromite.

Caracteristici

Zmeur Heritage este un soi obtinut in Statele Unite ale Americii, cu fructe medii, aromate si aspect placut. Este un soi remontat, cu planta viguroasa si lastari cu port erect. Puterea de drajonare este medie spre mare, iar un fruct are greutatea intre 4 si 5 grame.Este un soi autofertil.

Plantele ajung la inaltimea de 1,5-2 m iar puterea de drajonare este medie-mare. Suporta solurile mai grele argiloase, cu aciditate crescuta. Excesul de umiditate sau solul imbibat cu apa sunt daunatoare. De evitat locurile umbroase.

Fructifica de doua ori pe an. Mai exact, vara si toamna tarziu . Acest fapt il claseaza printre cele mai cautate soiuri de zmeura de pe piata. Prima rodire are loc in prima decada a lunii iulie, iar a doua rodire are loc in luna august pana in luna septembrie. Pentru o crestere sanatoasa, se recomanda taierea completa pana aproape de pamant, imediat dupa recoltare.

Fructele sunt de culoare rosu intens si au forma conica. In ceea ce priveste gustul, acesta este foarte dulce, iar aspectul fructelor este comercial. Prezinta rezistenta crescuta la manipulare si transport. Fructele de la zmeura Heritage pot fi consumate proaspete, congelate sau semi-preparate. Sunt ingrediente spectaculoase in preparatele de cofetarie. Se pot prepara gemuri si dulceturi, dar si sucuri foarte sanatoase. Prezinta numeroase vitamine si minerale necesare corpului uman.

SC STRONGBERRY SRL iti pune la dispizitie drajoni zmeur Heritage, zmeura Heritage, zmeur Heritage din pepiniera proprie. Pentru detalii suplimentare, contacteaza-ne.

SC StrongBerry SRL,

office@strongberry.ro

0724.409.668 / 0724.158.633