„Ziua Popoarelor Dezradacinate“

COMUNICAT DE PRESĂ

Timişoara, 18 Decembrie 2012

„Ziua popoarelor dezradacinate“

Asociatia Pakiv Romania prin Centrul de Incluziune Sociala pentru Persoanele de Etnie Roma, CISPER Vest Timisoara, a organizat in data de 14 decembrie 2012, incepand cu ora 1400, la sediul centrului CISPER Vest Timisoara, Strada Nicolae Titulescu Nr. 19, activitatea culturala „ Ziua Popoarelor Dezradacinate “.
Activitatea s-a desfasurat in cadrul proiectului “Crearea si functionarea structurilor de asistenta axate pe ocuparea fortei de munca – Centre de incluziune sociala pentru persoanele de etnie roma” – ID 62509, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritară 6, Promovarea incluziunii sociale, beneficiar Asociatia Pakiv Romania.
Scopul activitatii a fost de promovare a zilei de 18 decembrie ca zi dedicata popoarelor dezradacinate ( in special romi si evrei ), si de asemenea ca moment aniversar pentru toate minoritățile naționale din Romania.
A fost prezentat un paralelism cultural, intre minoritatea evreilor din Romania si minoritatea roma, ca si popoare dezradacinate. Un moment dedicat, statutului, recunoasterii si a drepturilor tuturor minoritatiilor, in vederea cunoasterii minoritatilor nationale si a statutului acestora in Romania si cunoasterea institutiilor guvernamentale care se ocupa cu promovarea drepturilor si intereselor minoritatilor pe teritoriul Romaniei.
Rezultate :
Creșterea nivelului de informare a populației de etnie romă și a populației nerome, cu privire la importanța zilelor din calendarul cultural al romilor din luna decembrie;
Creșterea nivelului de informare cu referire la statutul minorităților naționale din România, dar și a istoriei comune a popoarelor dezrădăcinate de pe teritoriul Românei (romi și evrei).

Informatii suplimentare:

Telefon:0258/811170 Tarina Adriana
Asociatia Pakiv Romania Responsabil Comunicare

E-mail: pakiv_romania@yahoo.com E-mail: cispervest@yahoo.com