fbpx

Zirconiul, materialul minune utilizat in stomatologie

Zirconiul este cel mai utilizat material in stomatologie. Spre exemplu, medicii de la PlazaDent.ro il recomanda si il intrebuinteaza intr-o serie de probleme dentare, in scopul obtinerii unui zambet frumos, apropiat de aspectul natural.

Zirconiul este un tip de ceramica foarte dura, disponibil sub forma unor blocuri care au mai multe forme si marimi. Pentru prelucrarea sa se folosesc diverse metode, care sunt controlate prin intermediul unui calculator. De fapt, stomatologia utilizeaza oxidul de zirconiu, care este stabilizat cu adaos de oxid de ytriu.

Lucrare completa din zirconiu

Principalele avantaje ale acestui material in stomatologie sunt oferite de durabilitatea si rezistenta sa, ceea ce-l face perfect pentru mai multe intrebuintari. Restaurarile cu zirconiu, spre exemplu, arata foarte bine, pentru ca materialul este o ceramica alba cu caracteristici translucide excelente si nu are metal in structura.

Cei interesati de stomatologie în sector 6 pot gasi la Plaza Dent toate informatiile de care au nevoie referitor la lucrarile din zirconiu. Acestea pot fi de doua tipuri: realizate integral din acest material (este cazul zonelor laterale) sau schelet din zirconiu cu strat de ceramica aplicat peste el (pentru zona vizibila, frontala).

Implant dentar in Bucuresti | stomatologie în sector 6 | PlazaDent.ro

stomatologie în sector 6

Iata intrebuintarile principale:

  • fatete dentare din zirconiu – transluciditatea materialului asigura un aspect foarte apropiat de culoarea naturala a dintilor. Etapa de pregatire a dintelui pentru fatetare se realizeaza digital, deci nu implica o slefuire agresiva care sa-i dauneze.

  • coroane dentare din zirconiu – acestea sunt lucrari protetice care vizeaza acoperirea unui dinte afectat de carii sau diverse traumatisme, precum si in implantologie, pentru ca ofera estetica si functionalitatea dintilor naturali. Aceste coroane din zirconiu sunt cele mai durabile de pe piata.

  • implant dentar din zirconiu – daca pana de curand implanturile din titan au fost cele mai utilizate, in ultimii ani, din cauza alergiilor la acest material, medicii si pacientii s-au orientat mai mult spre zirconiu, care asigura biocompatibilitate mare si osteointegrare eficienta. Aceasta din urma calitate este una primordiala atunci cand se apreciaza rata de succes a unui implant dentar realizat. Cei care isi doresc un implant dentar in Bucuresti sau in tara, trebuie sa ceara mai multe detalii despre implanturile din zirconiu.