fbpx

Xella Ro sustine designul romanesc la propriu si la figurat

Intre 16 si 17 noiembrie Sala Dalles a gazduit targul Autor, editia cu numarul 10, care a reunit pentru prima data atat designeri romani, cat si sapte designeri internationali. Desfasurata sub egida premierelor, aceasta editie aniversara s-a bucurat de o amenajare cu totul si cu totul speciala. Conceptul de design al spatiului expozitional unde artistii si-au expus cele mai recente creatii de bijuterie contemporana a fost realizat cu elemente de zidarie YTONG.
„Suntem la cea de-a doua colaborare din acest an cu arhitectul Kim Attila pentru proiecte culturale care sustin designul autohton vestimentar sau de bijuterii. Am inceput cu amenajarea standului Murmur in cadrul proiectului Downtown Bucharest, iar acum suntem mandrii ca peste 1000 de blocuri de zidarie YTONG au incantat vizitatorii targului Autor intr-o scenografie inedita,” a declarat Madalina Dumitru, Regional Marketing Manager Xella.
Maria Lucia Hohan, designer roman apreciat la nivel international, a fost in acest an invitata speciala a targului Autor si a avut misiunea de a alege piesele cele mai impresionante. A remarcat calitatea scenografiei evenimentului si a selectat metaforic YTONG pe lista obiectelor de design preferate.
Elementele de zidarie YTONG au multe caracteristici care le recomanda si pentru utilizari neconventionale. YTONG poate fi o alegere optima si pentru ornamentari arhitecturale si scenografii care sparg tiparele, deoarece este un material cu o greutate redusa, usor de modelat si montat. In plus culoarea alba, luminoasa, poate fi adaptata oricarui tip de interior.
In Romania, YTONG este producatorul de beton celular autoclavizat cu portofoliul cel mai variat de produse, oferind dimensiuni si densitati potrivite diverselor tipuri de aplicatii pentru pereti exteriori sau interiori.
YTONG este produs de compania germana Xella, liderul mondial al industriei si alegerea arhitectilor internationali pentru proiecte emblematice, precum stadionul Allianz Arena din Munchen, sau Dancing House din Praga.

Despre Xella
Xella este cel mai important producator mondial de materiale de constructii pentru zidarie din domeniul betonului celular autoclavizat. Grupul are 90 de fabrici si numeroase centre de vanzare ȋn 30 de tari. Ȋn Romania, Xella a inaugurat in anul 2010, la Ploiesti, cea mai modernã unitate de productie de blocuri de zidarie tip BCA din Europa de Est, in urma unei investitii greenfield de 32 mil EUR. Cu focus pe inovatie continua si calitate in constructii, Xella produce si comercializeaza in Romania zidarie premium din BCA sub marca Ytong, iar din 2013 si produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.