Weekend perfect in mijlocul naturii la Padurea Cernica – gratar, distractie si aer liber!

22 octombrie 2018
Autor:
Digital Metrics

Localizare si cum putem ajunge la padurea Cernica
Lacul si Padurea Cernica au impreuna o suprafata de 3.744 hectare si au fost declarate arie protejata avifaunistica in 5 octombrie 2011.

Padurea Cernica se afla in estul Capitalei, pe o suprafata mai mare decat Baneasa: se intinde de la soseaua Bucuresti – Calarasi (DN 3) spre sud, pana la valea Colentinei, unde se afla Lacul Cernica. In zona, se afla Manastirea Cernica, Phoenix Complex (ponton, loc de joaca pentru copii, piscina si restaurant), Casa Cernica (ponton, loc de joaca pentru copii, ballroom) si Extreme Park Cernica (parc de aventuri).

Cu masina se poate ajunge foarte usor pe ruta – Drumul national DN3: Bucuresti – Pantelimon – Branesti. Sunt aproximativ 15 km de parcurs.

Cu bicicleta – La Cernica se poate ajunge foarte usor cu bicicleta, daca vreti sa faceti un pic de miscare si sa radeti de cele doua roti in plus ale masinilor care stau, in timp ce voi mergeti. In weekend, evident, dar asa o sa fie si de 1 mai, daca nu ploua. Totusi, nici nu se compara aglomeratia de la Cernica cu cea de la Baneasa.

Cu bicicleta drumul nu e cel mai frumos din lume, astfaltul e impuscat pe alocuri, soseaua ingusta, fumul de la masini mult, cladiri in constructie.

Padurea Cernica e chiar faina, mai ales daca va afundati mai mult in ea – mai mult pe laterale, caci pe drumurile perpendiculare pe sosea riscati sa dati de proprietati particulare. E destul de deasa si cararile va pot da impresia ca sunteti la munte.

Padurea in sine este un loc potrivit pentru gratar, picnic, pescuit si relaxare in mijlocul naturii. Pe malul drept al lacului sunt amenajate terenuri sportive, un cabinet medical si debarcader. Flora include stejari, salcii, frasini, ulmi si plopi. In apele lacului traiesc stiuci, bibani, platici, lini, somn, caras si alte specii de pesti. Se poate pescui in zone special marcate. Fauna padurii este diversa si include cerbi, caprioare, vulpi si iepuri.

Cernica – prin cadrul natural si posibilitatile de relaxare, ca si prin distanta relativ mica de parcurs – este de multa vreme o atractie. Iarna, vara, deopotriva in orice anotimp, lacul Cernica si imprejurimile lui, ne-au oferit cadrul propice pentru deconectarea de stresul cotidian.

Sursa: Charmy

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram