fbpx

Vrei sa iti schimbi scaunul de gaming? Alege scaune-ieftine.ro

scaune gaming 1

Atunci cand vechiul scaun pentru gaming te-a lasat si vrei sa achizitionezi unul nou iar piata e plina de modele noi si nu stii la care sa te hotarasti iti venim in ajutor cu cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont.

Popularitatea scaunelor pentru gaming s-a dezvoltat odata cu cresterea numarului de persoane care au ca hobby jocurile video astfel incat aceste accesorii de mobilier au devenit din ce in ce mai cautate si solicitate.

In ultimii ani s-a pus un accent mai mare pe aspectul scaunului pentru gaming care este din ce in ce mai tunat si asemanator scaunelor masinilor de curse adevarate. Este adevarat ca forma si aspectul atrag in primul rand dar trebuie sa tinem cont si de faptul ca trebuie sa fie ergonomic mai ales pentru cei a caror sesiuni de joc se intind pe parcursul mai multor ore.

 

Atunci cand v-ati hotarat sa cumparati un scaun pentru gaming aveti in vedere:

 1. Durata sedintelor de joc. Cu cat petreci mai multe ore in scaunul pentru gaming cu atat acesta trebuie sa fie mai comod, confortabil si rezistent. De aceea, pentru evita durerile de spate, incordarea din zona gatatului si a umerilor si incheieturile mainilor cu atat trebuie sa investesti intr-un scaun de gaming de calitate care sa fie ergonomic, confortabil si rezistent.
 2. Printre cele mai importante aspecte la un scaun pentru gaming este sa nu obosesti rapid in el sau sa ai dureri de spate la scurt timp dupa cel utilizezi. De aceea, scaunele pentru gaming trebuie sa aibe un design ergonomic care sa sustina spatele si o postura corecta, naturala. Cele mai bune modele de scaune pentru gaming sunte cele care:
 • Au spatar ergonomic care poate fi inclinat
 • Au cotiere reglabile
 • Au suport cervical; tetiera sau perna reglabila si detasabila
 • Au inaltime reglabila astfel incat sa-l reglezi la inaltimea potrivita corpului tau.
 1. Calitatea costa! Astfel ca acest factor variaza foarte mult in functie de bugetul disponibil. Atunci cand stai ore intregi in scaunul pentru gaming, jocul presune foiala si miscari pe care de altfel nu le-ai face intr-un scaun obisnuit. De aceea, trebuie sa tineti cont ca, daca vreti sa aveti un scaun pentru gaming care sa reziste si sa nu se deterioreze rapid trebuie sa fie unul de calitate.
 2. Verificati din ce material este tapitat scaunul. De regula, pielea ecologica si, sau in combinatie cu, materialele textile sunt cele mai uzitate materiale pntru aceste tipuri de scaune.
 3. Structura este de fapt scheletul scaunului, acea parte care nu se vede dar sustine intregul scaun.

Tipuri de structura:

 • Din otel: sunt cele mai rezistente oferind scaunului o rezistenta mare. Sunt scaune de calitate dar sunt si mai greoaie.
 • Din auminiu: este mai usor de mutat dar are si o rezistenta mai mica de aceea o astfel de structura este folosita pe un numar mic de scaune pentru gaming.
 • Din polipropilena sau plastic dur: sunt rezistente si usor de mutat, insa capacitatea maxim admisa de kg in scaun e mai mica decat la cele din otel.
 1. Dimensiuni. E foarte important ca un scaun sa se adapteze dimensiunilor corpului. De aceea inainte de a achizitiona un scaun pentru gaming care va place uitati-va si la dimensiuni.

De asemenea, trebuie sa aveti in vedere si dimensiunile exterioare ale scaunului pentru a se potrivi locului unde doriti sa-l asezati.