Vrei sa iti construiesti o casa? 3 lucruri de care sa tii cont inca de la inceput

Spre deosebire de achizitionarea unei case la cheie, constructia acesteia de la zero iti ofera oportunitatea de a proiecta locuinta ideala pentru tine, in functie de nevoile si preferintele tale. Totusi, pentru a obtine rezultatele pe care le astepti, dar si pentru a evita cheltuielile inutile si situatiile neplacute este foarte important sa ai in vedere, inca de la inceput, cateva aspecte. Citeste acest articol pana la final pentru a afla care sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont inainte sa incepi sa construiesti, propriu-zis, o casa.

 

 

Iata 3 lucruri IMPORTANTE de avut in vedere cand iti construiesti o casa:

 

1.Primul lucru de care trebuie sa tii cont inainte de a incepe constructia propriu-zisa a casei se refera la stilul locuintei. Mai precis, este esential sa stabilesti inca din primul moment daca aceasta va fi una moderna sau clasica, astfel incat arhitectii si firma de constructii cu care colaborezi sa poata realiza un proiect cat mai fidel realitatii. De asemenea, un alt motiv pentru care trebuie sa ai in vedere acest aspect este acela de a evita cheltuielile inutile pentru modificari radicale in ceea ce priveste planul locuintei. Despre variantele de modele pe care le ai la dispozitie poti afla mai multe detalii pe Case Frumoase si tot aici poti gasi informatii care te vor ajuta sa iti formezi o idee despre cel mai bun mod in care sa amenajezi interiorul locuintei, in functie de stilul acesteia. 

 

2.Un alt aspect pe care trebuie sa il urmaresti din momentul in care ai decis sa iti construiesti o casa are legatura cu intinderea si dimensiunea locuintei. Cu alte cuvinte, este recomandat sa iei o decizie finala in ceea ce priveste numarul de etaje, dar si numarul de camere si compartimentarea acestora inainte de a solicita proiectul casei. Acest lucru te va ajuta sa investesti inteligent, intr-o locuinta  care sa raspunda tuturor necesitatilor si asteptarilor tale. In acest sens, poti vizualiza AICI proiecte pentru case cu parter, cu etaj sau cu mansarda, dar si pentru case cu trei, patru sau mai multe camere spatioase.

 

3.Nu in ultimul rand, pentru a te asigura ca rezultatul final va fi unul potrivit dorintelor tale, va fi necesar sa iei in considerare si orientarea cladirii. Daca vrei un camin primitor, care sa se bucure de lumina naturala sau daca, din contra, iti doresti o casa mai intunecoasa, dar racoroasa, atunci este esential sa hotarasti, inca din primul moment, catre ce punct cardinal va fi orientata aceasta. De exemplu, o locuinta cu ferestrele amplasate spre est va avea parte de lumina puternica inca de la primele ore ale diminetii, in timp ce una cu geamurile orientate catre vest va beneficia de mai multa lumina dupa orele 15-16. De altfel, daca vrei o casa ferita de lumina, dar si de caldura, ar trebui ca ferestrele acesteia sa fie orientate spre nord, iar pentru ca locuinta ta sa fie inundata direct de lumina si caldura soarelui o buna parte a zilei, aceasta trebuie orientata catre sud.

 

Acestea fiind spuse, inainte de a incepe constructia propriu-zisa a unei case este esential sa tii cont de o multime de aspecte, printre cele mai importante regasindu-se si cele mentionate, astfel incat rezultatul sa fie cel pe care ti-l doresti.