Vrei foraje puturi Bucuresti? Afla ce trebuie sa faci pentru a avea o fantana asa cum trebuie

denisipari puturi bucuresti ilfov

Daca te intereseaza realizarea de foraje puturi Bucuresti in gospodarie – pentru uz casnic si pentru irigatii – afla ca este inca o modalitate de actualitate pentru asigurarea necesarului de apa. 

Insa exista si un aspect care trebuie adus la lumina: cat de curata este apa din fantani? 

Multe dintre fantanile din tara nu indeplinesc standardele de apa potabila, acesta fiind rezultatul unor lucrari efectuate incorect, a utilizarii necorespunzatoare, precum si din cauza amanarii lucrarilor de mentenanta, pe care le poate efectua doar o firma specializata in foraje puturi, lucrari denisipare, decolmatare.

Folosirea unei astfel de ape (poluate, care contine nitriti, nitrati), pentru consumul zilnice in gospodarie – preparat mancare, hidratare – favorizeaza aparitia anumitor boli. Asadar, cum poate fi eliminat riscul utilizarii apei contaminate?

Foraje puturi Bucuresti efectuate corect – Cum te asiguri ca ai la dispozitie apa potabila?

Pentru a optimiza puturile sau fantanile utilizat in zona rurala, acolo unde contaminarea poate fi mai mare (animale, lipsa canalizarii, lipsa retelei de apa), pot fi luate mai multe masuri eficiente:

  • Identificarea, izolarea si eliminarea sursei de poluare a apei;
  • Realizarea lucrarilor de dezinfectare a forajului
  • Executia amenajarii fantanii 

Apa buna de baut si pentru sarcinile zilnice din gospodarie (spalatul veselei, prepararea mancarii) este cea care provine dintr-o sursa sigura. De aceea, o firma specializata te va indruma pe tot parcursul realizarii acestui proiect: de la documente si obtinerea aprobarilor si pana la executia unui foraj corect, pe care sa il poti utiliza ani la rand, fara niciun fel de grija. 

In cazul unui foraj existent, a carei apa nu este potabila, acest lucru putand fi stabilit clar in urma unui test specific de laborator, vor trebui aplicate urmatoarele masuri: curatarea sursei afectate si eliminarea surselor de poluare. Mai exact, pentru cei care locuiesc in zona rurala, este nevoie sa acorde atentie urmatoarelor reguli:

  • In gospodariile unde se cresc animale, va fi nevoie ca deseurile provenite de la acestea sa fie depozitate in spatii amenajate special (lada de compost)
  • Daca exista toaleta in curte, este nevoie de conectarea acesteia la canalizarea centralizata
  • Apa menajera provenita din gospodarii trebuie eliminata doar in haznale impermeabile care au volumul corespunzator necesitatilor

Totodata, se va evita extragerea apei din fantani cu diferite recipiente si galeti, pentru reducerea riscului de contaminare.

Cat despre spalarea masinii sau a hainelor, aceste activitati nu pot fi desfasurate la mai putin de 20 metri distanta de fantana. 

Apa curata in gospodarie – o firma de foraje puturi garanteaza realizarea unui put apa sigur de utilizat

foraje-puturi-in-bucuresti si ilfov

Cu cat este mai bine executat un put de apa, cu atat ai garantia ca apa va fi mai curata, iar tu si familia ta o puteti folosi zilnic, nu doar pentru irigatii, ci inclusiv pentru asigurarea necesarului de baut si realizarea sarcinilor din gospodarie. 

Specialistii in foraje fantani la sat sau in zonele urbane stiu sa identifice, in functie de necesitatea fiecarui utilizator, adancimea forajului, debitul acestuia, materialele care trebuie utilizate. Insa cel mai important, acestia cunosc detalii cheie pentru saparea pana la sursele sigure de ape. Primul strat de apa este deseori cel cu panza freatica, ce poate fi poluata, intrucat in el ajung apele poluate de la suprafata. Apa potabila se afla in stratele acvifere de sub panza freatica, la adancime. Adancimea forajului va fi determinata tot de echipa de lucru, in functie de zona si de caracteristicile hidrologice ale solului. 

In afara de executia impecabila, apa curata, potabila este asigurata si de amenajarea corespunzatoare si protectia fantanii. De cele mai multe ori, firmele de foraje puturi si fantani pot sa efectueze si amenajarea fantanii sau pot recomanda un specialist, daca nu au si acest serviciu inclus in oferta. In orice caz, este preferabil sa intrebi in momentul contactarii firmei de foraje puturi in Bucuresti si Ilfov daca se ocupa si de amenajare, pentru a pune la punct si acest detaliu. 

———————————————–

Foraje Puturi Construct

Telefon – 0721 43 88 91 

Mail – contact@foraje-puturi-construct.ro 

Site web – www.foraje-puturi-construct.ro