fbpx

Vreau sa mi cumpar masina: noua sau second hand?

Cei care insa ar avea bani sa achizitioneze o masina noua, dar nu suficienti de multi bani incat sa ia aceasta decizie imediat, reprezinta o majoritate atunci cand vorbim despre astfel de lucruri.

Cum faci pentru a lua cea mai buna decizie atunci cand vrei sa cumperi un autoturism? Ai vrea sa achizitionezi o masina noua, insa te duce gandul si la una second hand? Incepe prin a pune in balanta avantajele si dezavantajele pe care le are fiecare din cele doua optiuni.

Sa incepem cu masina la mana a doua. Primul si cel mai mare avantaj al unei astfel de masini este pretul. Costul de achizitie este mult mai mic in comparatie cu al unei masini noi de acelasi fel. Optiunile pentru care proprietarul initial al masinii a platit pretul de fabrica sunt acum ca un bonus la masina second hand pe care vrei sa o achizitionezi. Ai putea sa fi tentat deja sa inclini balanta in favoarea unui astfel de autoturism. Insa, inainte de orice decizie pe care trebuie sa o iei, vezi si care sunt dezavantajele unei masini second hand. Nu ai nicio garantie pentru ceea ce cumperi, costurile de intretinere sunt de la inceput incluse in planul de achizitie (trebuie o revizie, poate ceva piese de schimb). Mai mult de atat, poate cel mai mare dezavantaj pe care il are o astfel de masina este calitatea indoilnica. Multe din masini sunt „refacute” in urma unor evenimente rutiere neplacute, iar proprietarii doresc sa scape de ele, fie ca nu mai vor pur si simplu acea masina, fie ca nu mai corespunde din anumite puncte de vedere. Consumul de carburant este de asemenea un factor important la care trebuie sa pleci urechea, insa sa nu crezi povesti de genul: „consuma doar 4%, am testat-o pe autostrada!”. Este o masina exploatata, si trebuie sa nu uiti acest aspect. Pentru a achizitiona o masina second hand ai de raspuns asadar la multe intrebari. Trebuie sa iti asumi un risc.

Stirea completa pe: AmanetAuto. ro