Voie buna si traditii la zilele comunei Varciorog

Primaria si consiliul local al comunei Varciorog vor organiza duminica 31 iulie a patra editie a manifestarii Zilele Comunei Varciorg , eveniment important care pastreaza vii traditiile si valorile satului romanesc . Între altele, va avea loc o serbare campeneasca la care se va servi mancare traditionala si care va fi plina de multa voie buna. Aceasta sarbatoare este un prilej foarte bun pentru a reuni familiile, pentru a aduce înapoi fii satului care sunt plecati din comuna si pentru a arata celor tineri traditiile si valorile pe care locuitorii comunei Varciorog le pastreaza si astazi.

Prima actiune, care se va desfasura începand cu ora 9, va fi dezvelirea si sfintirea la biserica ortodoxa din comuna Fasca a Monumentului Eroilor Neamului, care va comemora pe cei 32 de eroi din comuna Varciorog cazuti la datorie în cele doua razboaie mondiale. Monumentul va fi sfintit de cei trei preoti ai comunei care împreuna cu cadre militare, veterani de razboi si cu fanfara militara din Oradea vor da onorul eroilor comemorati.
Al doilea moment, începand cu ora 11.00, va fi darea în folosinta a drumului asfaltat din satul Serghis, eveniment asteptat cu mult interes de catre locuitori.
Cel de-al treilea moment va începe la ora 14.00, cand se va da startul serbarii campenesti care se va desfasura în comuna Varciorog în zona Moias. Aici vor avea loc spectacole de folclor la care vor participa cunoscuti interpreti de muzica populara precum Florica Duma, Aurica Vaida, ansamblul folcloric ”Mosut” din Vadu Crisului si cel din comuna Suncuius.
În partea a doua a serbarii campenesti vor fi invitati cunoscuti cantareti de muzica de petrecere: Liviu Guta, Claudia si Susanu iar în pauze se vor face demonstratii de arte martiale de catre un grup de luptatori din localitatea Kaba din Ungaria.
În tot acest timp se vor servi mancaruri traditonale din Bihor si vor fi organizate jocuri pentru copii în locurile special amenajate în acest scop.
Vasile Cociuba, primarul comunei Varciorog a declarat: „Aceasta sarbatoare este un bun prilej sa ne reunim familiile, sa transmitem mai departe traditiile si de ce nu, sa promovam aceasta comuna care are un potential turistic si economic important. Prima editie am organziat-o acum patru ani în mandatul meu de primar si pot sa va spun ca de la an la an aceasta sarbatoare devine din ce în ce mai importanta. Am invitat alaturi de noi parlamentari, reprezentanti ai consiliului judetean, oameni de afaceri, oameni de cultura si arta, pentru a vedea toata zestrea culturala si economica a comunei noastre.”
Sarbatoarea se va încheia cu un foc de artificii oferit participantilor la sarbatoare.
Despre comuna Varciorog
Comuna Varciorog are în componenta patru sate: Varciorog, , Fasca, Surducel si Serghis. Pot fi vizitate aici bisericile din lemn, pesteri si grote. Comuna se bucura de o clima blanda, de un mediu nepoluat, de suprafete întinse de paduri care purifica aerul, de parauri cu ape limpezi si izvoare cristaline, care atrag, la sfarsit de saptamana, un numar mare de turisti.
Persoana de contact: Secretar: Tont Viorel, Tel: 0359/407-977 Mobil: 0735 865 541 email: viorel_tont@yahoo.com