Viziunea liceenilor pentru educarea obiceiurilor de viață sănătoasă și pentru prevenția bolilor, în cadrul „Health Innovation Day”, organizată de JA Romania alături de AstraZeneca

19 mai 2022
Autor:
Junior Achievement Romania
  • 82 de elevi de la 8 licee din țară au participat la Health Innovation Day, o sesiune de lucru interactivă organizată de Junior Achievement (JA) România și AstraZeneca Romania.
  • Alături de voluntari, studenți și rezidenți din Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București și voluntari din echipa AstraZeneca conectați la domeniul medical, liceenii au dezvoltat soluții pentru promovarea sănătății și prevenția apariției bolilor prin educație, utilizând mijloace moderne de comunicare și acces la informație.
  • Evenimentul face parte din cadrul inițiativei globale Young Health Programme.

 

82 de elevi de la 8 licee din țară[1] au participat în luna mai la Health Innovation Day, o sesiune de lucru interactivă organizată de Junior Achievement (JA) România și AstraZeneca pentru stimularea inițiativei și gândirii creative.

Lucrând în echipe, elevii au dezvoltat soluții creative pentru promovarea sănătății și prevenția apariției bolilor prin educație, utilizând mijloace moderne de comunicare și acces la informație. În identificarea unei soluții inovatoare elevii au trebuit să se gândească la activitățile și instrumentele digitale necesare pentru îndeplinirea obiectivelor, la resursele necesare pentru a pune în practică proiectul lor dar și la modalitățile de promovare a acestuia.

Cele mai bune soluții propuse de elevi au inclus mijloace moderne de comunicare precum: experiențele VR, aplicațiile mobile, grupurile specializate pe rețelele de socializare și blogurile de consiliere cu participarea experților în sănătate.

Acest tip de activitate contribuie la dezvoltarea spiritului inovator în rândul tinerilor încurajând gândirea orientată spre soluții, rezolvarea de probleme dar și exersarea abilităților relevante precum comunicare, lucru în echipă, creativitate și adaptabilitate.

O activitate care are ca principal rol educarea noastră, a elevilor, cu privire la sănătatea lor, dezvoltându-ne simțul responsabilității și, în primul rând, capacitatea de valorificare a ideilor și viziunilor într-un mod atractiv, cu accent pe munca în echipă și colaborarea cu voluntarii conectați la domeniul medical.­­ – a declarat o elevă participantă din cadrul Colegiului Național Nicolae Bălcescu, Brăila.

Pe parcursul activității, elevii au beneficiat de feedback constant și sugestii din partea voluntarilor AstraZeneca, profesioniști conectați la domeniul medical, dar și din partea membrilor Societății Studenților în Farmacie București care s-au alăturat acestei inițiative.

Evenimentul face parte din ediția 2021 – 2022 a Young Health Programme, o inițiativă globală derulată de AstraZeneca în mai mult de 30 de țări din întreaga lume, având ca scop informarea și educarea tinerilor pentru prevenirea celor mai frecvente boli cronice.

În România, programul include activități la clasă ce au la bază kit-ul educațional dedicat sănătății sistemelor cardiovascular și respirator, alimentației sănătoase, respectiv prevenției bolilor cronice netransmisibile, precum și activități extracurriculare dedicate creșterii gradului de conștientizare, în rândul adolescenților cu privire la pericolele sedentarismului și la beneficiile activității fizice zilnice asupra dezvoltării fizice si psihice a tinerilor.

Numai în anul școlar 2021-2022, la acest program au participat peste 13600 de elevi și 290 de profesori din toată țara.

***

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based”, adaptate învățării hibride, sunt urmate anual de peste 230.000 de elevi și studenți din peste 1.670 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2019, Junior Achievement a celebrat 100 de ani de existență, iar în 2020 și 2021, organizația s-a poziționat pe locul 7 în topul NGO Advisor, dedicat celor mai importante ONG-uri la nivel mondial.

 

Despre AstraZeneca

AstraZeneca (LSE/STO/Nasdaq: AZN) este o companie biofarmaceutică centrată pe inovație, orientată către cercetarea, dezvoltarea și comercializarea unor medicamente eliberate cu prescripție medicală în Oncologie, Boli Rare și Biofarmaceutice, care include cardiovascular, renal și metabolic, respirator & imunologie. Având sediul central în Cambridge, Marea Britanie, compania AstraZeneca este prezentă în peste 100 de țări, iar medicamentele sale inovatoare sunt utilizate de milioane de pacienți din întreaga lume. Mai multe informații găsiți pe www.astrazeneca.com

 

Despre initiativa Young Health Program AstraZeneca

Young Health Program (YHP) este parte din angajamentul de dezvoltare durabilă a AstraZeneca de a accelera furnizarea de asistență medicală sustenabilă și de utilizare a capabilităților companiei în consolidarea sistemelor de sănătate și îmbunătățirea accesului echitabil.

Pentru AstraZeneca sănătatea este o prioritate și face parte din angajamentul nostru către întreaga societate. Construim punți de legătură între YHP și angajații noștri, oferindu-le acestora oportunitatea de a contribui  și a se implica în societate cu scopul de a construi un viitor în care toți oamenii au acces la soluții de sănătate sustenabile. Suntem mândri că, până la acest moment, aproape 10,000 de angajați ai AstraZeneca au fost voluntari în activitățile din cadrul YHP, reflectând astfel obiectivul nostru de a fi o organizație cu un impact pozitiv în societate, în care aceștia angajații noștri simt că fac diferența prin acțiunile lor.

În România, YHP a fost lansat în anul 2012, și până astăzi peste 80.000 de tineri au fost activ implicați în proiect, din peste 730 de școli, din cadrul a peste 250 de localități, la nivel național.

[1] Liceul Teoretic Emil Racoviță, Baia Mare; Colegiul Național Nicolae Bălcescu, Brăila; Colegiul Național Mihai Eminescu, București; Colegiul Național Pedagogic Gheorghe Lazăr, Cluj-Napoca; Liceul Teoretic Decebal, Constanța; Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea, Pașcani, Liceul Teoretic Emil Racovița, Vaslui

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram