Vitamine Necesare Culturistilor

10 aprilie 2018
Autor:
Western Nutrition SRL
  1. Niacina (B3)Aceasta vitamina este implicata in aproape 60 de procese metabolice, avand o importanta critica in furnizarea 'combustibilul ui' (energiei) pentru antrenament. Vestea proasta e ca nivele mari de Niacina au fost gasite in sangele sportivilor dupa antrenament, sugerand ca sportivii au nevoie de mai mult Niacina decat sedentarii. Pe de alta parte, chiar si incazul unei suplimentari neadecvate cu Niacina, corpul o poate produce, prin amino acidul Tryptophana, care se gaseste din abundenta in carnea de curcan.

    Culturistii sunt familiarizati cu Niacina, cunoscuta si sub numele de acid nicotinic care produce vasodilatatie, si poate da culturistilor un 'look' mult mai vascularizat, pentru competitii. dar aceasta forma de Niacina nu trebuie folosita in timpul antrenamentului; dozele mari de acid nicotinic (50-100 mg), impiedica mobilitatea corpului de a mobiliza si arde grasimea.

    4. Vitamina D

    Joaca un rol crucial in absorptia calciului si a fosforului. Calciul este necesar pentru contractia musculara. Daca d epozitele de calciu nu sunt disponibile in muschi, contractiile grele nu pot fi sustinute. Bineinteles, calciul este de asemenea necesar pentru integritarea oaselor, care trebuie sa sustina tesutul muscular, si furnizeaza un punct de sprijin in timpul contractiei musculare. Si nu uitati fosforul.

    Fosforul ajuta la furnizarea rapida si puternica a contractiei musculare, care cuprinde majoritatea miscariilor in timpul antrenamentului. Fosforul este de asemenea necesar in sinteza ATP-ului, inalta energie moleculara, folosita de catre celulele musculare in timpul contractiei. Acest nutrient se afla in varful listei, din moment ce culturistii evita continutul de grasime, de exemplu lactatele. Cauta alimente imbunatatite cu vitamina D, si obisnuieste-te sa bei cel putin un pahar de lapte degresat pe zi.

    3. Thiamina (B1)

    Aceasta vitamina B, 'impacheteaza' muschiul. Thiamina este una din vitaminele necesare pentru metabolismul proteinei si crestere. De asemenea este implicata in formarea hemoglobinei, o proteina prezenta in globulele rosii, care transporta oxigenul in tot corpul (in timpul antrenamentului, in special). Transportul oxigenului este de o importanta critica pentru performanta sportiva, si devine mult mai importanta pe masura ce intensitatea si durata exercitiului creste.

    Thiamina este, conform cercetarilor, una din putinele vitamine care mareste performanta, Thiamina fiind din ce in ce mai necesara sportivilor. Pe de alta parte, nevoile in Thiamina sunt direct legate de cheltuiala calorica. Cu cat frecventa , intensitatea, timpul exercitiului cresc, cu atat nevoia de Thiamina este mai mare.

    2. Vitamina B6 ( Pyridoxina)

    Metabolismul proteinelor, cresterea si utilizarea carbohidratilor, totul este posibil, in parte, prin prezenta vitaminei B6. Ca si Thiamina, studiile pe Pyridoxina au aratat faptul ca amelioreaza performanta sportiva. Aceasta vitamina este clasata pe locul doi, dintr-un foarte bun motiv: este singura vitamina, direct atasata de proteina.

    Cu cat mancati mai multe proteine, nevoia de Pyrodixina este mai mare. Bineninteles, aceasta, cuplata cu rolul Piridoxinei in crestere, a avut profunde implicatii pentru culturisti, desi in general subiectul nu este cunoscut sau discutat in cercurile de nutritie sportiva.

    1. Vitamina C

    Surprinsi? Marea majoritate nu realizeaza importanta vitaminei C. Cea mai studiata vitamina in nutritia sportiva. Acidul ascorbic si-a dovedit importanta pentru culturisti, in mai multe moduri. In primul rand vitamina C este un antioxidant, protejand celulele musculare de pagubele produse de radicalii liberi, sporind astfel recuperarea si cresterea.

    In al 2 rand, Acidul ascorbic este de asemenea implicat in metabolismul amino acizilor, in special in formarea colagenului . Colagenul este constituentul principal al tesutului conjunctiv, materialul care tine oasele si muschii dvs impreuna.

    Acest lucru nu pare important la prima vedere, totusi atunci cand ridicati greutati mari, stresul pe care-l puneti pe structura dvs, devine enorm. Daca tesutul dvs conjunctiv nu este atat de sanatos si puternic precum ar trebui sa fie (o problema vazuta adesea in utilizatorii de steroizi), riscul de accidentari devine enorm.

    In al 3 rand, vitamina C, ajuta in absorptia fierului. Fierul este necesar in a ajuta legatura intre oxigen si hemoglobina din sange. Fara un transport adecvat de oxigen in sange, muschii sunt privati de pretiosul oxigen si performanta este enorm redusa.

    In al 4 lea rand Acidul ascorbic participa la formarea si eliberarea hormonilor steroidici, incluzand hormonul anabolic, testosteronul.

    In final, Vitamina C, pare a fi cea mai rapida vitamina solubila in apa. Altfel spus, este difuzata foarte rapid in apa. Si cum celula musculara este in special apa, cu cat masa musculara a unui sportiv este mai mare, Vitamina C este dispersata, iar concentratia in aceasta substanta devine critica in tesuturile corpului. Asa ca cerintele in Vitamina C, sunt mult mai mari pentru culturisti.

    Culturistii sunt bine cunoscuti in a neglija aceste componente cheie ale cresterii si performantei. Faceti-va o favoare si analizati dieta dvs, pentru a asigura corpului concentratia optima de vitamine. Aminti-va: puteti avea cel mai bun regim din lume, exprimat in calori, grasime, etc, dar daca uitati aceste bujii metabolice, este ca si cum va taiati picioarele.

via Scritube

Produse:

Cele

Animal Pak

Universal ZMA Pro

Opti-Men

Animal Pak Powder

Genius - iVitamins

Opti-Women

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram