fbpx

Viata cu aparat dentar

cabinet stomatologic in sector 6

Urmeaza sa purtati aparat dentar in curand? Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre perioada de tratament ortodontic prin care urmeaza sa treceti!

Odata cu aplicarea aparatului dentar, viata beneficiarului se va schimba foarte mult. Se va schimba modul in care sunteti privit, dar si modul in care priviti lucrurile. Asa este, aparatul dentar nu are legatura cu vederea, insa avandu-l in gura veti fi mult mai responsabil si atent la ce mancati sau la cum va ingrijiti.

Aparatul dentar are rolul de a realinia dintii, asta inseamna ca uneori va fi dureros. Dintii sunt structuri dure, bine fixate in osul maxilar si gingii, iar presiunea exercitata asupra lor va fi usor dureroasa, mai ales la inceput.

Dincolo de aceste schimbari, va veti confrunta si cu modificarea aspectului fizic. Bineinteles, aceasta nu va fi majora, insa unele trasaturi se vor contura mai bine. Toate acestea merita pentru zambetul perfect de la finalul tratamentului.

Dupa aplicarea aparatului dentar va fi necesar sa modificati putin dieta. Mai ales la inceput, alimentele dure pot afecta adezivul ortodontic sau pot indoi unele componente ale aparatului dentar. De asemenea, alimentele lipicioase se pot lipi de braketi, desprinderea fiind putin dificila, mai ales in primele saptamani dupa aplicare.

Sa nu credeti ca avand aparat dentar veti scapa de spalatul pe dinti, dimpotriva. Curatarea dintilor va dura si mai mult pentru ca si aparatul dentar va trebui curatat corespunzator de toate resturile alimentare ce s-au agatat de el. Exista niste instrumente speciale pentru acest lucru, iar sfaturile si trucurile transmise de ortodont vor fi de un real folos.

Dupa tratamentul ortodontic va veti bucura de un zambet perfect si veti constata ca a meritat tot efortul depus. S-ar putea sa vi se recomande purtarea unei gutiere transparent pe timpul noptii sau chiar si ziua, pentru a impiedica migrarea dintilor spre pozitia lor naturala. Este imposibil sa ajunga la starea initiala, insa se pot intampla modificari de pozitie pe care nimeni nu si le doreste, motiv pentru care gutiera este o solutie buna

Aparat dentar ieftin si eficient | plazadent.ro

aparat dentar ieftin

Pentru oricine doreste aparat dentar ieftin si eficient, echipa medicala de la Plaza Dent, cabinet stomatologic in sector 6, este la dispozitie cu sfaturi si indrumari care sa ajute in luarea celei mai bune decizii. Pe site-ul https://plazadent.ro/ veti gasi detalii relevante in acest sens, dar si numere de contact pentru a va putea programa la o consultatie!