fbpx

Vezi ce inseamna certificare iso 27001 de la certinspect.ro

Daca vrei sa iti protejezi informatiile sensibile si sa iti imbunatatesti securitatea informationala, atunci ai nevoie de o certificare ISO 27001 de la Certinspect.ro. In acest articol, iti vom explica ce este ISO 27001, cum se obtine si ce beneficii aduce pentru afacerea ta.

Ce este ISO 27001?

ISO 27001 este un standard international care stabileste cerintele pentru un sistem de management al securitatii informatiei (ISMS). Un ISMS este un ansamblu de politici, proceduri, tehnologii si resurse umane care asigura protectia informatiilor impotriva amenintarilor interne sau externe.

ISO 27001 se bazeaza pe o abordare bazata pe risc, care presupune identificarea, evaluarea si tratarea riscurilor specifice domeniului de activitate si contextului organizational. Standardul include o lista de 114 controale de securitate care pot fi aplicate in functie de necesitatile fiecarei organizatii.
certificare iso 27001
ISO 27001 este compatibil cu alte standarde de management, cum ar fi ISO 9001 (calitate), ISO 14001 (mediu) sau ISO 45001 (sanatate si securitate ocupationala). De asemenea, standardul este aliniat cu Regulamentul General privind Protectia Datelor (GDPR), care impune obligatii stricte privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cum se obtine o certificare ISO 27001?

Pentru a obtine o certificare ISO 27001 de la Certinspect.ro, trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

  1. Contacteaza echipa Certinspect.ro si solicita o oferta personalizata pentru certificarea ISMS.
  2. Descarca si completeaza cererea de certificare si anexele aferente de pe site-ul Certinspect.ro.
  3. Pregateste-te pentru auditul initial de certificare, care va verifica daca sistemul tau ISMS indeplineste cerintele standardului ISO 27001.
  4. Implementeaza eventualele actiuni corective recomandate de auditorii Certinspect.ro dupa auditul initial.
  5. Primeste certificatul ISO 27001 valabil pentru trei ani dupa auditul final de certificare.
  6. Pastreaza-ti certificatul valid prin audituri periodice de supraveghere realizate anual sau bianual.

Ce beneficii aduce o certificare ISO 27001?

O certificare ISO 27001 de la Certinspect.ro iti aduce urmatoarele beneficii:

– Iti creste increderea clientilor si partenerilor tai prin demonstrarea angajamentului tau fata de securitatea informatiei lor.

– Iti reduce riscul de incidente sau pierderi cauzate de atacuri cibernetice, erori umane sau dezastre naturale.

– Iti imbunatateste eficienta si performanta organizationala prin optimizarea proceselor si resurselor legate de securitatea informatiei.

– Iti asigura conformitatea cu legislatia si reglementarile aplicabile in domeniul tau de activitate privind protectia datelor personale sau confidentialitatii informatiei.

– Iti ofera un avantaj competitiv pe piata prin diferentierea fata de concurentii tai care nu au o certificare ISO 27001.

O certificare ISO 27001 este esentiala pentru orice organizatie care vrea sa isi protejeze informatia sensibila si sa isi consolideze reputatia pe piata. Daca vrei sa beneficiezi de serviciile profesionale ale echipei Certinspect.ro pentru obtinerea unei astfel de certificari, nu ezita sa ne contactezi! Suntem aici pentru a te ajuta sa iti atingi obiectivele legate de securitatea informatiei!