fbpx

Vestimentatia miresei si designul floral intre vechi si nou

Designerii de la Unicdesign ne amintesc cat de importanta este legatura cu trecutul si ne poarta din nou de-a lungul perioadelor istorice. Ne vorbesc despre faptul ca in vestimentatie albul nu a fost prezent pana in anul 1840 cand, regina Victoria (a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei), casatorindu-se, a purtat la nunta sa – contrar etichetei timpului – o rochie alba de mireasa. Albul a fost considerat simbolul bogatiei si la scurt timp a fost folosit de femeile cu un statut social ridicat din Europa si America. Acestea au inceput astfel sa poarte rochii de mireasa de culoare alba.

Designul floral s-a dezvoltat in paralel cu tendintele din vestimentatie, lucru care se intampla atat in perioadele istorice trecute cat si in acest sezon toamna – iarna 2013/2014. Albul – imaculat, varos sau prafuit de trecerea timpului va fi intotdeauna in tendinte, el poate sa deschida o asociere vestimentara sau poate accentua sau lumina o compozitie florala.

Regina Victoria a devenit asadar, prima femeie care a incalcat codul vestimentar “stabilit” inca din evul mediu. In vremuri si mai vechi, nu albul era considerat simbolul puritatii, ci albastrul. Mireasa purta in ziua nuntii fie o rochie de culoare albastra, fie o rochie in culori stridente, realizata din materiale cat mai scumpe, drapata, cu maneci in falduri (uneori ii erau prinse chiar pietre pretioase). “Iata, inca o data, cum vechiul reinvie – culoarea verde menta care acum este considerata culoarea anului 2013, este vibranta si la fel de actuala ca si in trecut. O recomandam pentru acest sezon ca accent in decorul amenajarii interioare, in machiajul miresei, cravata mirelui, decorul tortului sau fursecurile glazurate” declara Martin Ramona designer al agentiei Unicdesign.

Intotdeauna a existat o puternica legatura intre moda vestimentara si preferinta in materie de flori. La Unicdesign se pune accent pe importanta alegerii buchetului in ton cu vestimentatia miresei, indiferent de stilul adoptat de aceasta. Mireselor care sunt receptive la tendintele vestimentare ale momentului le este recomandat un buchet unicat, personalizat. Unele dintre cele mai spectaculoase buchete realizate de designeri au avut in compozitia lor perle de crescatorie, elemente de aur ori de argint. Aceste buchete de mireasa au un buget generos astfel ca segmentul de clienti caruia i se adreseaza este unul de nisa.

Designerii agentiei subliniaza de asemenea importanta formei buchetului de mireasa si recomanda pentru acest sezon buchetul in cascada. Acesta trebuie sa fie prelung dar cu diametrul mic. Poate fi realizat din bujori, miniroze si cateva crengute firave de vita de vie. Chiar daca este de dimensiuni mai reduse, buchetul de mireasa poate sa denote bogatie, acest efect obtinandu-se prin alegerea atenta a florilor, a materialelor si accesoriilor adecvate, pretioase.

De asemenea trebuie sa fim atenti la cat de mult “incarcam” compozitia florala. “Miresele noastre isi doresc de multe ori un buchet opulent. Acestora le recomandam flori proaspat culese din gradina unei proprietati sau le recomandam ca floare principala bujorul – considerata floarea anului 2013, delicata, romantica, in nuante pastel specifice. Fiind o floare disponibila doar doua luni pe an, aceasta se poate inlocui cu trandafirul, care are aceeasi moliciune a petalelor, cu hortensia ori delicata ranunculus. Pentru naturalete se pot folosi crengute si ierburi fine cu traiect liniar care suplinesc acel natural si acel efect “la intamplare” asa cum amintesc tendintele momentului. Pentru somptuozitate optam pentru accesorii rare – achizitionate uneori dupa consultarea unui anticar sau pentru accesorii unicat – realizate la comanda noastra de bijutieri” spune in continuare designerul.

Buchetul de mireasa si butoniera mirelui trebuie realizate de o persoana specializata in designul floral, care stapaneste bine tehnicile de compozitie si cromatica a florilor. Doar astfel se pot satisface nivelul de calitate si cerintele mirilor, care vor avea intr-adevar o imagine impecabila in ziua nuntii. Ulterior, in ordinea importantei, se vor realiza celelalte compozitii florale pentru intreaga nunta (diferite aranjamente florale pentru locatie si pentru invitati).

Urmand sfaturile si indrumarile designerilor de la Unicdesign mirii vor avea garantia unor produse de calitate, asemeni serviciilor pe care compania le ofera. Fiind de peste 12 ani un competitor pe piata serviciilor de organizare de evenimente, Unicdesign este compania clujeana specializata in servicii si produse de nisa, personalizate, oferind clientilor avantajul de a “purta” creatii mereu in tendinte sau creatii fidele perioadei pe care acestia doresc s-o reinvie.