fbpx

Variante de inlocuire a dintilor lipsa

Daca va lipseste un dinte, aveti mai multe optiuni pentru a umple golul lasat. Cel mai putin recomandabil este sa nu faceti nimic! Inlocuirea dintelui pierdut este importanta pentru restabilirea functiei maxilarului, pentru mentinerea alinierii corecte a dintilor din jur si pentru suport pentru muschii fetei. In continuare veti putea citi despre cele mai comune solutii in cazul unui dinte pierdut. Varianta cea mai buna pentru dumneavoastra depinde de o varietate de factori pe care ar trebui sa-i discutati cu medicul dentist.

Standardul de aur pentru inlocuirea dntilor este implantul dentar. Acesta este de fapt o inlocuire a radacinii dintelui la care este atasata o coroana separata. Pentru reusita in implantare este nevoi sa aveti un maxilar sanatos pentru ancorarea implantului, iar gingiile si dintii adiacenti trebuie sa fie in stare buna de sanatate. Implantul dentar este estetic, functional si fiabil, nu compromite integritatea dintilor adiacenti si totodata scade riscul de boala parodontala. Procedura de implantare este mai scumpa decat altele, insa este mai durabila, deci e o investitie pe termen lung.
Inainte de implanturi au existat podurile fixe, ce erau abordarea standard pentru inlocuirea dintilor. In acest caz, ce doi dinti de pe o parte si de alta a dintelui lipsa serveau drept sustinere pentru dintele fals.

Acest tip de interventie ofera o functie estetica normala, cu timp de asteptare redus fata de implantare si este o procedura mai putin costisitoare. In schimb, durata de viata a posurilor este mica, sensibilitatea este mai mare, iar riscul de aparitie a cariilor este crescut.
Proteza detasabila este alcatuita dintr-un dinte artificial acorat in planstic care imita tesutul gingiilor. Este atasat de cleme metalice care se cupleaza pe dintii naturali. Poate fi indepartata pentru igienizare. Acest tip de inlocuire a dintilor este cel mai putin costisitoare, insa sensibilitatea si predispozitia la boli parodontale si carii creste. De asemenea, pot aparea probleme legate de stabilitate si confort.

In principiu, la clinica stomatologica din sector 2, Elveto Dent, ati putea avea parte de oricare dintre cele trei variante de inlocuire a dintilor naturali, insa recomandarea cea mai de intalnita si cea mai de durata este aceea de implantare. Pentru un confort sporit si pentru o investitie eficienta, recurgeti la un extrem de calitativ implant dentar in Colentina, la Elveto Dent. Detalii puteti gasi si pe site-ul https://elveto-dent.ro.