fbpx

Variante de backup

Calculatoare Refurbished

Cu siguranta aveti salvate in computer diverse fisiere – documente, muzica, videoclipuri, fotografii si multe alte chestiuni importante doar pentru dumneavoastra. Este, probabil, totul frumos, elegant si organizat in functie de propria placere. Probabil ca ati reusit sa faceti si o copie de rezerva pe un hard disk extern sau intr-un depozit Cloud, nu-i asa? Daca raspunsul este pozitiv, atunci aveti toate datele in siguranta, insa in cazul in care este negativ, ar trebui sa luati masuri in acest sens!

Daca aveti o multime de fisiere importante si probabil, de neinlocuit, pe computer, solutia este aceea de a avea o varianta buna de backup. Iata cateva dintre solutiile de backup care functioneaza bine in zilele noastre:

  1. Hard Drive Backup – implica achizitionarea unui hard disk extern si copierea tuturor fisierelor in memoria acestuia. Costul este de aproximativ 100 Euro, insa poate fi si mai mult si mai putin, in functie de capacitatea de stocare a hardului.
  2. Cloud Backup – implica inscrierea intr-o retea de stocare online, serviciu care poate fi gratuit sau platit. Planurile gratuite nu includ, de obicei, mult spatiu de stocare, insa cele platite pot fi foarte eficiente din toate punctele de vedere. Caracteristicile pot varia de la serviciu la serviciu, dar cel mai important lucru este sa aveti parte de siguranta informatiilor incarcate in sistem.
  3. CD/DVD Backup – aceasta este metoda veche de a crea copii de rezerva ale fisierelor, care poate fi foarte utila daca arhivati date care nu vor trebui modificate sau actualizate. Cu toate acestea, are limite substantiale, cum ar fi limitarea spatiului, costurile si spatiul fizic de stocare. Aceasta metoda nu este cu adevarat recomandata, dar unii utilizatori se simt bine folosind-o.

O alta metoda de backup este achizitia unui alt dispozitiv, computer sau laptop, pe care sa copiati fisierele dorite. Pe langa faptul ca este o varianta costisitoare, nu este nici practica si logica. De ce sa ai doua dispozitive asemanatoare cu acelasi continut? Cu toate acestea, multi se simt mai in siguranta asa. Pentru persoane de acest gen exista magazinul online https://calculator-ieftin.ro/. Aici puteti achizitiona calculatoare second hand si refurbished, laptopuri, monitoare, imprimante si multifunctionale second hand. Cautati produsul favorit, comandati-l si beneficiati de reducerile saptamanale!