fbpx

Trasee turistice Mehadica | Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița

Odată ce vei ajunge in Mehadica Caraș-Severin, vei descoperi o multitudine de locuri de vis!

Megica-Land of Angels cu trasee diverse printre ele se numără și traseul Parcul Național Cheile Nerei.

Pentru cei ce n-au mai vizitat acest loc până acum trebuie menționat faptul că de la prima vedere veți fi uimiți de frumusețea virgină a naturii. Parcul este o arie protejată de interes național situată la limita sud-vestică a țării, în sudul Munților Aninei din județul Caraș-Severin.

Cu o suprafață de 36.758 ha, aria protejată este administrată în special pentru ocrotirea ecosistemelor și recreere (categoria II IUCN).

Râul Nera străbate Parcul, dând naștere în drumul său spectaculoase cascade și hipnotizantele lacuri naturale ce constituie farmecul locurilor acestora. Odată ajuns aici există multe trasee ce pot fi explorate.

Pentru împătimiții de senzații tari orice traseu dintre cele 8 va fi cu siguranță o experiență de neuitat, însp nu uitați să vă echipați corespunzător traseelor montane specifice.

  1. Cărbunari- Lacul Dracului. Un traseu ce dureaza 3 ore și presupune o suprafață de străbătut de 8 km. Indicații: Poteca pe coborâre/urcare spre Lacul Dracului este dificilă în condiţii de ploaie/umezeală.
  2. Sasca Română- Valea Camenița- Livezile Cărbunarilor- Poiana Vogiun (Cheile Nerei). Pe acest traseu vei străbate 10 km timp de 3 ore în care vei avea ocazia să admiri basmul acestor locuri.
  3. Dealul Cărăula – Dealul Chichireg-Custura Cetății – ruinele Cetății Socolari. Un traseu nu foarte simplu pentru că întâmpini problema lipsei surselor de apă sau a arborilor pentru umbră. Vei parcurge 6.8 km în 2.5 ore, însă încearcă să eviți perioadele cu ceață
  4. Potoc – Chichiregul Mare-Valea Beușnița (Cascada Văioaga). Un traseu ușor spre mediu de 3 km ce poate fi parcurs în 75 de minute.
  5. Sasca Română-dealul Cărăula-Podul Bei. Traseul durează 1 oră, se întinde pe distanța de 3 km, însă nu există surse de apă.
  6. Sat Socolari – Custura Cetății – Valea Beiului – Lacul Ochiul Beiului – Cascada Beușnița. Traseul este destul de dificil, parcurge o distanță de 11 km, iar durata acestuia este de 3.5 ore.
  7. Podul Bei–Lacul Ochiul Beiului–Crivina (Anina). Traseul este mai dificil deoarece drumul forestier este calamitat pe anumite porțiuni, are o distanță de 19km și se poate parcurge în 8 ore ceea ce presupune răbdare și perseverență.
  8. Sasca Română-Sasca Montană – Cascada Șușara –Cărbunari (Ştinăpari). Traseul este mai dificil de parcurs până la Cărbunari, durează 3 ore si presupune parcurgerea a 8km, însă efortul va fi pe deplin răsplătit la vederea peisajelor desprinse din poveștile copilăriei.
  9. Șopotu Nou – Cheile Nerei – podul Bei – Sasca Română. Atenție la acest traseu deoarece acesta nu se poate parcurge la debite mari ale râului Nera deoarece presupune treceri prin vad. Este recomandat să contactați administrația PNCNB pentru detalii referitoare la condițiile de parcurgere ale traseului. Durează 9 ore și se vor parcurge 24km.

Lucrurile bune merită puțin efort, de aceea chiar dacă vei întâmpina câteva dificultăți la parcurgerea traseului, toate acestea se vor dovedi doar un mic tribut la vederea minunățiilor oferite de natură.

Acest loc, un diamante veritabil al naturii, te va fascina cu fiecare pas, în timp ce vei descoperi minunatele cascade și lacuri create de natură, ce lasă spre bucuria omului un loc cuprins parcă de magie.

La întoarcere te așteaptă grătarul încins și preparate proaspete autohtone, precum: păstrăv, crap, caras proaspăt pescuit, mangalița, vânat, răchie plus multe alte produse locale 100%BIO.

Relaxare și distracție la Mehadica House, Curly Wild Life, iar din vara in alte 3 locatii extraordinare in cadrul MEGICA -Land of Angels.

Vă așteptăm!