Vă mutați împreună și nu știți ce apartament să alegeți?

cum sa alegi apartamentul potrivit

În sfârșit ați luat decizia de a vă muta împreună! Aceasta este o veste minunată! Însă problema apare atunci când nu reușiți să vă hotărâți ce fel de apartament să alegeți, mai ales dacă locuiți în sectorul 3 care este o zonă destul de populată a Bucureștiului. Fie oscilați între apartamente 2 camere sector 3, fie între apartamente de 3 camere sau chiar garsonieră, există câteva lucruri de care va trebuie să țineți cont atunci când luați decizia finală.

  1. Faceți-vă o idee despre cât de multe lucruri aveți de transportat

În timp ce oscilați între a alege un apartament cu o cameră sau unul cu două, aruncați o privire asupra întregului mobilier pe care îl aveți și asupra bagajelor. Decideți ce veți păstra, vinde sau arunca. Dacă vă mutați într-un apartament spațios, și aveți destulă mobilă rămasă „zestre” atunci ar putea fi de folos, dar dacă vă mutați într-o garsonieră mică va trebui să vă gândiți ce să faceți cu restul de mobilă.

În plus, dacă alegeți un apartament cu două camere, prietenii apropiați pot oricând să rămână la voi peste noapte în cazul în care vă place să dați petreceri din când în când!

     2. Puțin spațiu în plus nu strică niciodată

Apartament cu 3 camereUn alt motiv pentru care un apartament mai spațios reprezintă cea mai bună alegere este pentru că puteți folosi spațiul în scopuri constructive. Spre exemplu, poate unul dintre voi are nevoie de un birou, poate unuia îi place să facă exerciții și are nevoie de mai mult spațiu pentru asta, etc.

E important să vă gândiți la ce vă place să faceți și la ce veți avea nevoie. O cameră în plus sau un apartament spațios vor reprezenta mereu cea mai bună soluție.

     3. Nu uitați de buget

Chiar dacă multe apartamente frumoase și spațioase vă fac cu ochiul, nu ar trebui să uitați de bugetul pe care îl aveți la dispoziție. O cameră în plus nu strică nimănui, însă costul pentru un apartament mai spațios poate fi un factor foarte important de decizie. Poate aveți destui bani încât să vă permiteți un apartament mai mare, dar acest lucru nu ar trebui să reprezinte un sacrificiu. Cel mai bine este să vă încadrați într-o sumă de bani stabilită de la început.

     4. Gândiți-vă și la viitor

Când luați o decizie atât de importantă de a vă muta împreună, trebuie să vă gândiți și la viitorul apropiat. Aveți de gând să vă măriți familia? Vă doriți un copil? Dacă răspunsul la aceste întrebări este afirmativ, atunci e clar că trebuie să alegeți un apartament mai spațios. Dacă în schimb sunteți tineri și vă plac prea mult petrecerile, e suficient un spațiu mai mic, dar în același timp suficient de mare încât să aibă loc toți prietenii.

Achiziționarea unui apartament poate fi o decizie destul de importantă, de aceea nu trebuie să vă grăbiți și să cântăriți la început toate opțiunile pe care le aveți. Puneți în balanță și luați alegerea cea mai bună pentru voi.