fbpx

Utilitatea unei casti enduro

Cursele enduro au devenit favoritele pasionatilor infocati ai sprorturilor cu motor. Nu doar ca iti antreneaza capacitatea de rezistenta si puterea de a depasi orice obstacol, dar te face mai puternic si iti permite sa fii mai aproape de mijlocul naturii. O casca enduro este esentiala pentru protectia zonei craniene in momentul in care te deplasezi in saua unei motociclete. De ce? Pur si simplu pemtru faptul ca iti da incredere si siguranta, indiferent de natura drumului pe care te afli.

In zilele noastre, majoritatea riderilor care conduc o motocicleta enduro folosesc un tip de casca enduro si alte echipamente doar de frica amenzilor. Dar, oare, chiar asa sa stea lucrurile? Nimeni nu se gandeste la sanatatea si intregritatea fizica?

 

Ce sunt castile enduro?

Ca și căștile Off-road, acestea au o bărbie mai lungă pentru o ventilație mai bună, iar izolarea fonică este mai bună în comparație cu cea a căștilor integrale. Includ o vizieră precum căștile off-road, dar și vizor precum căștile integrale.

 

Când este indicat să optezi pentru o cască moto enduro?

O casca enduro de inalta calitate este cea care te protejează de eventualele pericole ale traseelor accidentate. Se deosebește față de orice alt tip de cască moto prin designul particular pe care îl are și anume zona de protecție a bărbiei care este mult mai accentuată.

Ai nevoie de acest model de cască moto dacă ai o motocicletă off-road și vrei să pornești într-o astfel de aventură. Aerodinamica acestui model se remarcă prin zona de protecție a bărbiei și maxilarului care este mai accentuată și care sporește fluxul de aer în timpul folosirii. Pe lângă protecția sporită dată de casca enduro în zona bărbiei, aceasta dispune și de un vizor care permite riderului să aibă o vizibilitate maximă pe traseu. Așadar, dacă participi la o competiție off-road și vrei să ai parte de protecție sporită, dar și de confort, casca enduro este pentru tine.

Un alt avantaj al acestui model este izolarea fonică mult mai bună în comparație cu celelalte tipuri de căști moto ceea ce îl recomandă ca fiind ideal dacă te aventurezi în off-road, pe drumuri cu noroi și la viteze mari.

Cum alegi un model de cască moto enduro

Există numeroase branduri care produc modele de căști moto enduro așa că poti alege din oferta unor producători celebri pe piață precum BELL, MT Helmets sau Scorpion EXO. Indiferent de modelul sau firma pentru care optezi, asigură-te că vei purta o cască de cea mai bună calitate. Ia în calcul faptul că, atunci când parcurgi un traseu accidentat, ai nevoie să deții controlul complet al motocicletei, ceea ce înseamnă că nu vei fi static. Ai nevoie de ventilație, dar mai ales de protecție. Ambele sunt beneficii pe care ți le oferă o cască enduro. De asemenea, e la alegerea ta dacă optezi pentru vizieră sau pentru ochelari de protecție. Oricum ar fi, e obligatoriu să te asiguri că ai parte de o protecție corespunzătoare și de un confort sporit.

Asadar, daca ai nevoie de un inalt grad de protectie, opteaza pentru o casca enduro.