Utilaje fast food pentru rulota alimentară

Venind din Statele Unite, acest tip de afacere fast food pe roți îndeplinește exact nevoile actuale ale consumatorilor de tip nou: se poate mânca stradal rapid și bine.

Vrei să deschizi o rulotă cu mâncare fast food? Merită!

Într-adevăr, proprietarii de rulote unde se gătește și se vinde mâncare se bazează, de obicei, pe alimente de calitate pentru a se distinge de mărcile de fast-food clasice. Pentru a face diferența față de concurenții direcți este importantă publicitatea, dar și camparea vehiculului într-un loc cu un flux mare de persoane.

Vizibilitatea  și aromele îmbietoare vor atrage consumatorii pofticioși ca un magnet. Dar este imperativ să respectați toate standardele de igienă în vigoare și să respectați reglementările referitoare la autovehiculele alimentare.

Chiar dacă prepari și vinzi mâncare la rulotă, ai nevoie de utilaje pentru fast food profesionale pe măsură.

Faptul că felurile de mâncare sunt gătite direct în fața clienților le dă consumatorilor o garanție suplimentară cu privire la calitatea alimentelor.

Este o tentație pentru ei de a vă urmări la lucru și, de asemenea, o soluție convenabilă și rapidă pentru a lua masa în pauza de prânz.

Dar rulotele fast food, de asemenea, devin din ce în ce mai populare la diverse evenimente temporare organizate de companii și chiar persoane fizice (seminarii, conferințe, cocktailuri, târguri, petreceri stradale sau orice alte ocazii). Mobilitatea este un avantaj esențial pentru un proprietar de afacere cu mâncare stradală.

Poate onora participarea la diverse evenimente datorită flexibilității, de care furnizorii clasici de mâncare rapidă, cu locații fixe nu pot beneficia. Cu restaurantul nu poți pleca dintr-o parte în alta a orașului sau într-o zonă mai îndepărtată, pe când la volanul rulotei alimentare, da.

Cât costă deschiderea unui fast food pe roți?

Nu foarte puțin, dar oricum investiția inițială este mai redusă decât pentru o unitate fixă nou-înființată. 

Evident, vor trebui achiziționate echipamente profesionale de bucătărie, decorațiuni, mobilier, inclusiv a angaja eventual încă o persoană pentru gătit și a vinde la rulotă. Mai e nevoie de bani pentru publicitate, contabilitate și administrarea afacerii, dar per total, dacă este inteligent condusă, un asemenea business mic poate să fie extrem de profitabil.

Pentru mulți este un prim pas în drumul deschiderii unui viitor restaurant adevărat, pentru obținerea de capital în acest sens.

Oricum, lansarea oricărui tip de unitate fast-food este scumpă, dar poate fi redusă dacă este una pe roți.

Folosește echipamente fast food profesionale corect dimensionate pentru spațiul din rulota alimentară pe care o deții. Poți alege între aparate pentru hot dog, grill-uri simple sau cu rocă vulcanică, toastere, salamandre, mașini de gătit paste și multe altele. Le găsești pe toate în ofertele TC Romania Crown Cool.

Friteuza este un echipament gastronomic ce nu trebuie uitat, dacă intenționați să serviți delicii precum cartofi prăjiți.

Hota de evacuare este indispensabilă când gătiți preparate rapide, așa încât nu ignorați acest aspect: chiar aveți nevoie de o ventilație bună în rulota dvs. alimentară.

Un cuptor cu convecție de mici dimensiuni este ideal pentru încălzit sandvișurile cu diverse umpluturi (carne, cașcaval etc.), deci este o dotare foarte utilă chiar și dacă este vorba de o afacere horeca pe roți.

Dacă apa potabilă disponibilă este prea dură, luați în considerare achiziționarea unui filtru de apă. Puteți cumpăra și apă îmbuteliată dacă este necesar, dar un sistem de filtrare a apei este întotdeauna binevenit.

Cuptorul de pizza este un echipament necesar dacă doriți să comercializați asemenea preparat alimentar rapid, la modă în România.

Nu uitați nici de un frigider/congelator profesional, pentru că veți avea nevoie de un loc pentru a stoca la rece aluat, legume și carne.