fbpx

Cum sa alegi cele mai bune uscatoare de rufe?

Cele mai bune uscatoare de rufe 2021

Te tot gandesti sa achizitionezi un uscator de rufe, insa nu esti ferm convins ca este o achizitie tocmai inteleapta? Probabil neincrederea ta isi are ca surse opiniile diverse ale celor din jur. Insa, cei care au cumparat un uscator de rufe bun pot confirma in unanimitate eficienta si performantele acestuia. Sunt de inteles optiniile pro si contra, insa sunt justificate doar cele care provin de la utilizatori ce au achizitionat dintre cele mai bune uscatoare de rufe sau au folosit unul o perioada de timp si, evident, care au facut o alegere potrivita. Este drept ca pe piata exista atat variante exelente, cat si variante mai putin inspirate, insa este de datoria voastra sa va documentati si sa optati pentru cel mai bun produs.

Fara indoiala, un uscator de rufe te poaote scapa de un real disconfort – acela de a usca rufele acolo unde ai spatiu care de multe ori poate fi in living. Nu este sanatos nici pentru sanatatea ta si a membrilor familiei, dar nici pentru locuinta sa usuci rufe inauntru indiferent ca suntem in sezonul cald sau rece. Umiditatea din rufe poate avea ca repercursiuni dezvoltarea mucegaiului si a bacteriilor in locuinta, lucru de evitat.

Capacitatea de uscare a rufelor

Un uscator de rufe bun va avea capacitatea ca in doar cateva ore sa usuce o cantitate suficient de mare de articole de la haine, lenjerie pana la paturi, prosoape si asa mai departe. Da, este capabil sa usuce orice fel de articol, indiferent de material, insa foarte important este ca mai intai de toate, sa verificati si eticheta de pe haine pentru a va asigura ca acestea sunt compatibile cu uscatorul de rufe.

Un alt pas important este acela de a alege programul potrivit. Nu poti alege la intamplare programe de uscare, ci acestea trebuie sa fie in concordanta cu tipul incarcaturii adaugate. Doar asa vei obtine rezultate foarte bune la uscate si vei preveni riscul degradarii hainelor.

In plus, daca te orientezi catre o varianta buna, acesta nu va consuma nici foarte multa energie electrica si va presupune un mod de functionare silentios. Daca te-ai convins ca merita sa achizitionezi un uscator de rufe, atunci urmatoarea intrebare este ce tip de uscator de rufe ar fi mai potrivit? Uscatorul cu evacuare, cel cu condensare sau cel cu pompa de caldura? Sigur ca decizia va apartine, dar haideti sa lamurim cele mai importante aspecte despre fiecare varianta.

Tipuri de uscatoare de rufe

Uscatoarele cu evacuare  reprezinta cea mai ieftina alternativa, insa ai nevoie de evacuare in exterior fie ca este vorba despre o fereastra, o gura de aerisire sau un racord la sistemul de canalizare. La drept vorbind, nu reprezinta cea mai atractiva varianta pentru utilizator, insa este bine sa stii si despre existenta ei.

Uscatoarele cu condensare sunt, deopotriva, o varianta accesibila ca pret, ce asigura o uscare rapida si foarte buna. Dipsune de sistem de condensare simplu, in care aerul fierbinte trece prin cuva, usuca hainele, iar apoi datorita schimbatorului de caldura, este eliminat afara. Totusi, trebuie sa stii ca aceasta caldura este eliberata in incaperea unde produsul este amplasat. Caldura emisa nu contine si umezeala, deci este sigura pentru locuinta. Insa, ar fi bine sa te asiguri ca incaperea unde amplasezi uscatorul dispune de o buna aerisire.

Uscatoarele cu pompa de caldura usuca foarte bine hainele, nu produce caldura in camera si obtine un consum energetic foarte mic.Chiar daca principiul de functionare este destul de asemenator, totusi aerul nu este evacuat in camera. In aceasta situatie, discutam despre circuitul inchis al aerului, pompa de caldura ajutand la recircularea acesteia in interiorul cuvei. Pe de alta parte, programele de uscare pot fi mai lungi, insa nu as considera acesta un mare inconvenient. Apa rezultata este colectata intr-un recipient pe care il vei goloi manual sau poti conecta un furtun. Camera unde amplasezi uscatorul nu are neaparat nevoie de o aerisire buna.

Inainte de a achizitiona un uscator de rufe ai in vedere anumite aspect ce tin de nevoile voastre. In primul rand, analizati cu atentie capacitatea de incarcare a aparatului. Cu cat familia este mai numeroasa, cu atat aparatul pe care il alegeti trebuie sa fie mai spatios. De asemenea, trebuie sa aveti in vedere ca fiecare program de uscare impune o sarcina maxima, pe care trebuie sa o respectati. Prin urmare, nu orice program permite incarcarea la capacitate maxima a uscatorului.

Consum energetic

Eficienta energetica este, deopotriva, un subiect, de interes, iar scopul vostru este sa va orientati catre cele  mai economice modele. Optati pentru uscatoare de rufe incadrate in clase de eficienta energetica superioare, care va vor asigura pe termen lung un consum mic.

In plus, programele si functiile din dotare sunt cele care asigura performantele si flexibilitatea aparatului si trebuie sa se adapteze nevoilor voastre. Asigurati-va ca uscatorul pe care il alegeti beneficiaza de toate programele de care aveti nevoie si eventual functii auxiliare. In plus, cei pasionati de tehnologie pot opta pentru modele care dispun si de tehnologia Wi-fi, astfel incat sa poata controla aparatul si de la distanta direct de pe smartphone folosind aplicatia mobila.

Senzorii detin si ei un rol foarte important in activitatea aparatului, caci au capacitatea de a detecta nivelul de umiditate din haine. In acest fel, hainele vor fi aduse la un nivel optim din punct de vedere al umiditatii, iar mai mult decat atat, ei vor preveni si uscarea excesiva a hainelor, precum si degradarea lor in timp. Pe de alta parte, discutam si despre senzorii de incarcare care impiedica incarcarea excesiva a aparatului care nu ar face altceva decat sa compromita rezultatele la uscare.

Concluzie

Acestea fiind spuse, analizand fiecare aspect esential pentru un uscator de rufe, cu siguranta, veti face alegerea potrivita. In acest caz, nu pretul scazut trebuie sa fie factorul decizional, ci trebuie sa va asigurati ca veti achizitiona un model de calitate care va oferi performante ridicate, precum si o buna rezistenta in timp. Pentru mai multe informatii utile, va propunem sa accesati site-ul www.uscatoarerufe.ro, special dedicat uscatoarelor de rufe, unde puteti gasi si review-uri individuale de produse pentru a va lamuri toate neclaritatile pe care le aveti.