fbpx

Up România va emite tichete de masa în valoare de 9 41 lei

“Studiile de piață din ultima perioadă au demonstrat că era necesară o creștere a valorii nominale a tichetelor de masă pentru a putea acoperi costul unei mese de prânz sănătoase. Este, deci, un pas natural, așteptat atât de către emitenți, cât și de către clienții noștri și angajații lor. Noi suntem pregătiți să emitem tichetele cu noua valoare și, de asemenea, să oferim informațiile legislative și fiscale necesare clienților noștri.”, a declarat Elena Pap, Director General Up România.
Tichetul de masă este cel mai popular beneficiu extra salarial din România, unde apropape 2 milioane, din cei 4.2 milioane de angajaţi, primesc tichete de masă. Conform legislaţiei din România angajatorii pot acorda salariaţilor cu contract individual de muncă un tichet de masă cu valoarea de 9,41 lei pentru fiecare zi lucrătoare efectuată.
În curând, tichetele de masă vor fi disponibile în România şi în format electronic, imediat ce cadrul legislativ va permite emitenţilor să comercializeze şi acest suport.
În urma unei analize a volumelor tichetelor de masă acordate de către angajatori, efectuată de către Up România, s-a observat o creștere de 3,4% a valorii nominale a tichetelor de masă, faţă de primul trimestru al anului 2014.
Analiza a evidențiat şi cele mai importante motive pentru care angajatorii din România aleg tichetele de masă. Acestea sunt: dorința de a motiva, fideliza și recompensa personalul printr-un pachet de beneficii extra-salariale atractiv, dovada aprecierii față de angajat, dar și deductibilitatea fiscală a tichetelor de masă, un avantaj important pentru angajator.
Grupul Up:
Grupul Up este un grup internațional independent și solid, care aparține salariaților săi. Comercializează produse și servicii sub diferite forme : cecuri, carduri sau aplicații mobile în 14 țări. În fiecare zi, însoțește peste 26 de milioane de persoane din întreaga lume. Grupul Up reunește 2300 de angajați și a realizat, în 2014, un volum de emitere de 5,8 miliarde de euro.

Up Romania (fosta Chèque Déjeuner România):
Up România a fost înființată în anul 2002 și deservește peste 20.000 de clienți și 700.000 de beneficiari. Prin experiența de 50 de ani a Grupului, Up România oferă garanția unor servicii fiabile și performante. Portofoliul său de produse include tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele de creșă și tichetele sociale.