Up Romania la primul HACKATHON international destinat combaterii malnutritiei si sustinerii unei alimentatii sanatoase

19 noiembrie 2015

Cel mai mare Hackathon dedicat combaterii malnutritiei, “FEEDING FAIR/ Hacking Malnutrition”, a avut loc in aceasta toamna la Milano. Principala tema dezbatuta a fost combaterea malnutritiei si a efectelor sale la nivel global, un eveniment sustinut de Up Grup. Invitati din intreaga lume, de la specialisti in alimentatie, economie, agricultura, cibernetica si pana la reprezentanti ai ONG-urilor, start-up-urilor, multinationalelor, studenti eminenti si politicieni, cu totii au dezbatut si au propus solutii inovatoare pentru a contracara efectele malnutritiei, dar mai ales pentru a incuraja o viata sanatoasa.
“Malnutritia este un subiect foarte serios, care preocupa Up Romania si Grupul Up la nivel mondial din perspectiva gasirii si promovarii solutiilor viabile pentru o viata sanatoasa printr-o alimentatie echilibrata. Cand vorbim despre malnutritie ne referim la alimentatie deficitara, supraalimentatie si la un comportament alimentar nesanatos. Evenimentul Hackathon “FEEDING FAIR/Hacking Malnutrition” a reprezentat pentru Up Romania, oportunitatea de a genera, impreuna cu oameni din intreaga lume, idei si solutii pentru alimentatia viitorului, atat din prisma resurselor pe care planeta le are, cat si din prisma informarii si educatiei pentru o alimentatie sanatoasa. Up Romania sustine promovarea unei alimentatii sanatoase si isi doreste sa se implice in continuare in proiecte care pot influenta in mod pozitiv vietile a milioane de oameni. “, spune Elena Pap, Director General Up Romania.
Intrucat intalnirea a avut ca scop gasirea unor solutii inovatoare, in cadrul evenimentului a avut loc o competitie a ideilor in care participantii, grupati in echipe de lucru, au avut ca tema dezvoltarea unor proiecte sustenabile, cu obiective clar stabilite si strategii de business pe diferite subteme privind malnutritia. Echipa castigatoare a participat la Paris, la Ziua Inovatiei organizata de catre Grupul Up, in data de 15 octombrie 2015.
Up Romania a sustinut acest demers prin participarea cu mentori, cat si prin parteneriatul realizat cu Academia de Studii Economice Bucuresti, prin care doi studenti cu rezultate exceptionale, preocupati de tematica alimentatiei au luat parte la eveniment. Echipa din Romania a finalizat cu succes proiectul pe care l-a avut in cadrul evenimentului, acesta fiind unul dintre proiectele apreciate de juriu.
"Oportunitatea oferita de Up Romania studentilor Academiei de Studii Economice din Bucuresti, de a participa la Feeding Fair Hackathon, a reprezentat o sansa pentru studenti de a imbina cunostintele teoretice cu experienta practica in una dintre cele mai inovatoare competitii din domeniu. Universitatea noastra este extrem de multumita de rezultate si va sprijini in continuare initiativele Up Romania destinate dezvoltarii profesionale a studentilor." a declarat Pavel Nastase, Rector al ASE Bucuresti.
“Suntem implicati in sustinerea educatiei si in promovarea tinerilor talentati, iar creativitatea de care dau dovada ne face sa ne gandim la antreprenorii de maine si la oportunitatile care ii asteapta.”, spune Elena Pap, director general Up Romania.
Evenimentul, derulat in cadrul Expo Milano 2015, a fost organizat de catre Up Grup in parteneriat cu You Can Group, the Future Food Institute din Bologna, Food Innovation Program si the Institute for The Future din Palo Alto (California).
Evenimentul se inscrie in sirul de initiative pe care Up Romania le are pentru promovarea unei vieti echilibrate si sanatoase si pentru sprijinirea educatiei si a inovatiei. De altfel, responsabilitatea, solidaritatea, promovarea inovatiei si a antreprenoriatului sunt valori de baza ale culturii Up Romania si ale Grupului Up, care stau si la baza serviciilor si produselor pe care le promoveaza.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram