UNICEF si DP World Constanta: Andreea Raicu in vizita la primul centru multifunctional din Constanta

Centrul multifunctional a fost infiintat in cadrul Gradinitei nr. 53 din cartierul Poarta 6. Aici, 20 de copii cu varste intre 2 si 4 ani se bucura de servicii integrate de educatie timpurie, sanatate, nutritie si protectie. Cei 17.500 de euro stransi in urma Galei organizate de UNICEF cu sprijinul DP World Constanta au permis amenajarea si dotarea centrului, precum si pregatirea in spiritul educatiei centrate pe copil a intregului personal care lucreaza cu cei mici.

“Compania noastra, DP World, isi propune sa se implice in mod responsabil in dezvoltarea comunitatilor in care opereaza. In acest sens, consideram ca este de datoria noastra sa ajutam copiii din Constanta astfel incat sa aiba sansa la un bun start in viata, sa se bucure de grija si sustinerea parintilor, sa poata merge la scoala si, astfel, sa aiba sansa la o viata frumoasa. Asadar, parteneriatul cu UNICEF a venit ca un lucru firesc. Impreuna putem face multe pentru copiii din judetul Constanta, iar centrul multifunctional este primul pas in acest sens. Le multumim partenerilor si clientilor nostri care au sustinut evenimentul organizat in parteneriat cu UNICEF pentru a strange fondurile necesare pentru organizarea acestui centru multifunctional in Constanta”, a declarat Eduard Cioran, Director General DP World Constanta.

Imediat ce a intrat in sala unde copiii isi desfasurau activitatile zilnice, Andreea Raicu s-a asezat in mijlocul lor. S-a jucat cu ei, a pictat, a lipit, a desenat, a facut o multime de fotografii. Cei mici s-au bucurat de vizita si, in semn de recunostinta, i-au dat o floare din hartie special creata pentru ea.

„Am ales sa ma implic intr-un astfel de proiect deoarece consider ca educatia timpurie este foarte importanta. Prima parte a vietii este ca fundatia unei case. Daca nu este cladita bine, casa nu va rezista. Dragostea si atentia sunt niste elemente vitale in viata unui copil, fara de care nu se poate dezvolta armonios. In astfel de centre, ei sunt observati si indrumati sa se dezvolte frumos”, a spus Andreea Raicu, prieten UNICEF.

In total, in Romania, UNICEF a infiintat in parteneriat cu Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala si cu sprijinul companiilor donatoare si al autoritatilor 14 centre multifunctionale. Centrul din Constanta este singurul din oras si cel de-al doilea din judet (mai exista un centru multifunctional in Medgidia).

Intr-un centru multifunctional, copiii, in special cei vulnerabili, cu varste cuprinse intre 2 si 4 ani, beneficiaza de servicii de educatie, nutritie, asistenta medicala si sociala, iar parintii lor de consiliere parentala. Spre deosebire de o gradinita obisnuita, aici copiii au patru centre de interes unde pot desfasura diverse activitati in grupuri mai mici (nu doar o singura activitate cum se intampla intr-o gradinita sau cresa traditionala). Mai mult, educatoarea are intalniri cu parintii pentru a-i sprijini in educarea copiilor.

Despre UNICEF Romania
UNICEF este prezent in Romania si in alte 150 de tari pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenta.

In Romania, UNICEF sustine drepturile copiilor prin programe de sanatate si nutritie, educatie de calitate, precum si prin protectia copiilor impotriva violentei, neglijentei si HIV/SIDA. UNICEF este sustinut financiar integral prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, corporatilor, fundatiilor si a guvernelor.

Despre DP World
DP World Constanta, subsidiara romana a multinationalei DP World – unul dintre cei mai mari operatori de containere din lume, si-a inceput activitatea in portul Constanta in anul 2004, crescand pe parcursul anilor exponential volumele manipulate, depasind un milion TEU (twenty-foot equivalent container units) in 2007 si 2008.

De la demararea operatiunilor in Romania, DP World Constanta a devenit principalul hub in Marea Neagra.