fbpx

UNICEF avertizeaza: E foamete in regiunea Sahel

In Sahel peste 15 milioane de oameni sunt expusi riscului de malnutritie severa. Ploile slabe, recoltele distruse de seceta mai multi ani la rand (2005, 2010 si acum si 2012), precum si preturile tot mai mari la alimente au creat o situatie de criza in opt tari: Burkina Faso, Chad, Mali, Mauritania si Niger, Camerun, Nigeria si Senegal.

Pentru UNICEF principala preocupare o constituie cei peste un milion de copiii sub cinci ani din zonele afectate care vor avea nevoie de tratament specializat si vital impotriva subnutritiei severe, tratament acordat in centre speciale de nutritie. Numarul copiilor cu malnutritie severa ar putea sa creasca in functie de durata si amploarea crizei si ar putea ajunge la 1,4 milioane.

Desi criza de alimente din regiunea Sahel a fost semnalizata din decembrie 2011, din pacate eforturile facute pana in prezent sunt insuficiente. Conform estimarilor UNICEF, este nevoie de $100 pentru a trata si a salva viata unui copil care sufera de subnutritie acuta severa.

Da alarma: e Foamete in regiunea Sahel!

Pe site-ul www.sustineunicef.ro, persoanele care vor sa sprijine copiii din regiunea Sahel pot dona direct prin tranzactii securizate de payU si pot ajuta prin distribuirea mesajului. Informatii suplimentare despre situatia din Sahel si eforturile depuse pana in prezent pentru a remedia criza de alimente sunt disponibile pe site-ul campaniei si pe pagina de Facebook Sustine UNICEF. Donatiile vor sustine in mod direct eforturile umanitare din regiunea Sahel, oferind sansa la viata in cazul multor copii cu malnutritie severa din aceasta regiune grav afectata.

Despre UNICEF Romania
UNICEF este prezent in Romania si in alte 150 de tari pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenta.

In Romania, UNICEF sustine drepturile copiilor prin programe de sanatate si nutritie, educatie de calitate, precum si prin protectia copiilor impotriva violentei, neglijentei si HIV/SIDA. UNICEF este sustinut financiar integral prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, corporatilor, fundatiilor si a guvernelor.