Unde greșești când aplici balsamul de păr

www.vitamix.ro

97% din femei pun accent mare pe obținerea și păstrarea unui păr frumos și sănătos. Îngrijirea părului este un subiect dezbătut de ceva vreme, cu siguranță ați citit o tonă de articole din acest domeniu. De data aceasta însă este vorba exclusiv despre rolul balsamului și modul de aplicare al acestuia pentru a obține rezultatul dorit, și anume un păr strălucitor și usor de aranjat.

Se spune că balsamul este un asistent al șamponului, al cărui rol este hidratarea intensă, îmbunătățirea aspectului părului, descâlcirea ușoară în timpul pieptănării și eliminarea electrizării. Balsamul încheie procesul de spălare și tratează prin sigilarea cuticulelor și prepararea firelor pentru a crește rezistența la efectele dăunătoare al mediului înconjurător.

Bine de știut

Deoarece balsamurile sunt concepute în așa fel încât să acționeze în contact cu apa, suntem sfătuiți să-l aplicăm pe părul ud.

Deși nu există noțiunea de supradozare a balsamului, trebuie să fii atent la cantitate. În mijlocul palmei se pune o cantitate mică de balsam și se masează ușor în păr, deoarece balsamul acționează în contact cu apa imediat după aplicare – vom afla dacă am folosit o cantitate suficientă. În cazul în care consideri că ai nevoie de mai mult balsam poți suplimenta.

Pentru un efect de lungă durată balsamul se aplică pe păr după fiecare spălare.

Pentru persoanele cu păr mai lung de 7 centimetri balsamul de păr este un “must have”.

Cum aplicăm balsamul de păr?

În funcție de lungimea părului, pui o cantitate potrivită în palme și întinzi pe întreaga lungime a părului. Masezi bine în păr, treci cu degetele prin păr pentru a-l descâlci. Începi aplicarea balsamului de la vârfuri și te oprești la 2 centimetri de scalp. Specialiștii nu recomandă aplicarea balsamului pe scalp deoarece scalpul are calitatea de a se hidrata și trata singur, în mod natural. Adăugând un strat în plus pe scalp, acesta va avea ca rezultat un aspect uleios, cunoscut de mulți dintre noi.

Se pune accent mare pe spălarea părului, pe ritualul de șamponare, dar pe când se ajunge la balsam totul se întâmplă în grabă. Greșeala cea mai mare este că nu se lasă destul timp pentru ca ingredientele să poată acționa. Încearcă să lași minim 8 minute de acționare pentru următoarele 10 spălări și cu siguranță o să observați diferența.

Sfaturi utile

Deoarece balsamul are un rol atât de important în spălarea părului, este important să folosești un balsam de calitate, fără chimicale adăugate. Din fericire, magazinul naturist VitaMix oferă o gamă variată de șampoane și balsamuri pe bază de plante, naturale și bio!

Gama variată include brand-urile Oma Gertrude și Bunica Agafia, două branduri de renume, cunoscute pentru rețetele tradiționale, create pe bază de plante.