Un zâmbet alb, frumos, netezește calea în viață

30 septembrie 2019
Autor:
Digital Metrics

Influența vedetelor de la Hollywood a făcut să nu mai putem vorbi de seducție fără avea o sănătate perfectă și un stil de viață impecabil, care necesită automat și un zâmbet strălucitor.

Până și Tony Robbins ne sfătuiește să zâmbim cât mai mult, ca ingredient de bază în găsirea puterii personale.

O dantură  frumoasă, de un alb impecabil, a ajuns să fie din acest motiv visată de majoritatea oamenilor.

Iată de ce nu e de mirare că toți suntem din ce în ce mai interesați de cauzele care provoacă îngălbenirea dinților și cum pot fi acestea evitate, care sunt metodele de albire a dinților și dacă există contraindicații. S-au inventat chiar benzi pentru albirea dinților acasă!

Să recunoaștem că dinții albi sunt un secret al succesului profesional și sentimental, dovadă că nu veți găsi un om bogat de succes care să nu aibă și o dantură frumoasă.

Procedee de albire a danturii eficiente

În principiu, există două mari căi prin care o persoană poate avea dinții albi: fie prin realizarea unor tratamente specifice de albire în cadrul cabinetelor stomatologice, fie prin utilizarea unor paste de dinți speciale, creioane, ape de gură și benzi pentru albirea dinților acasă.

Dacă despre procedeele realizate în cadrul clinicilor stomatologice nimeni nu poate spune că nu sunt eficiente, cu privire la acele produse ce se utilizează la domiciliu există în prezent mari controverse cu privire la siguranța și eficacitatea acestora.

Unii chiar consideră ca ar trebui să ne ferim de cele de la magazin și să apelăm mai degrabă la metodele tradiționale de genul folosirii sucului de lămâie sau bicarbonatului de sodiu.

Cea mai bună cale pentru dobândirea unei danturi frumoase este totuși una complexă: mai întâi o vizită la un medic stomatolog care să facă o primă albire, după care să se utilizeze la domiciliu anumite produse recomandate de către acesta (inclusiv cele din gama Crest) cu ajutorul cărora să se evite reapariția fenomenului de îngălbenire a dinților.

Oamenii pot avea culori ale dinților diferite, dar în mare există două tipuri de coloraturi.

În primul rând este vorba de o colorație externă legată de anumite alimente și băuturi ce sunt consumate în exces sau de fumat.

Poate surveni îngălbenirea dinților și din cauza unor factori genetici care intră în joc.

Oricum, pe măsură ce îmbătrânim dinții se îngălbenesc dintr-o cauză obiectivă, aceea că se produce uzură naturală a peliculei care asigură transparența smalțului și face mai vizibilă dentina, acel țesut aflat sub smalț și care are culoarea galbenă.

Anumite tratamente medicamentoase, mai ales antibioticele de tipul tetraciclinei, provoacă colorații ale dinților (anumite dungi de culoare închisă de care merg într-o paletă de la galben până la gri).

Mai mult decât atât, nuanța dinților noștri este determinat și de contactul pe care aceștia îl fac cu tenul și mai ales de culoarea gingiilor.

Tutunul, cafeaua, ceaiul, pot da pete ce se elimină relativ simplu după un detartraj urmat de o polizare cu dispozitive speciale, mai ales că dentistul folosește de multe ori  și o pulbere ce conține bicarbonat de sodiu în cabinetul dentar.

Nu trebuie uitate nici regulile stricte de igienă, respectiv spălarea pe dinți după fiecare masă sau de cel puțin de două ori pe zi, folosirea aței dentare și a dușului bucal.

Evitarea fumatului și limitarea consumului de cafea, vin roșu, ceai sunt importante. La fel și vizita de din șase în șase luni la stomatolog pentru detartraj și verificarea sănătății dinților.

3 metode de albire ale dinților

1. tehnica ambulatorie în care stomatologul îi prescrie pacientului un anumit procedeu de albit și îi explică când șii cum să le folosească în mod corect;

2. tehnica de albire în cabinetul stomatologic care poate să dureze de la o singură ședință până la două sau trei, în funcție de colorația dentară;

3. tehnică mixtă care combină o primă etapă de albire la stomatolog cu o fază ambulatorie pe bază de benzi de albire sau alte produse de albit dinții.

Trebuie spus că albirea la domiciliu sau întreținerea albului dinților acasă este o metodă mai puțin agresivă pentru țesuturile dentare și prezintă o mai bună stabilitate în timp a rezultatelor decât albirile în salturi.

Cine poate să beneficieze de o albire dentară?

Persoanele care au cel puțin 18 ani (deoarece înainte de această vârstă țesuturile dentare nu sunt complet dezvoltate), femeile care nu sunt însărcinate și nu alăptează, persoanele care nu au probleme dentare la nivelul dinților sau gingiilor, deoarece se poate produce suprainflamarea țesutului gingival, mergând uneori până la necroză, adică până la pierderi ireversibile de țesut.

Persoanele care nu au coroane ceramice, implanturi, deoarece peroxidul de hidrogen existentă în aceste produse de albit acționează numai asupra dintelui natural.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram