fbpx

Un ten strălucitor de Revelion

Coafor 1 Mai

 

Un ten perfect, impecabil, radiant, pentru noaptea de trecere dintre ani trebuie pregătit din timp. Iată care ar fi câteva dintre secretele acestuia.

În primul rând, acordă-i timp să respire: fără machiaj care îl încarcă, fără produse chimice și alți stresori cosmetici. Premisele pentru o piele luminoasă, curată, trebuie inițiate cu cel puțin o săptămână înainte de marea petrecere de Revelion. Încearcă o curățare în profunzime, o detoxifiere cu produse cât mai naturale, o exfoliere sau un gomaj pentru eliminarea țesuturilor moarte, a punctelor negre și a altor impurități, făcute cu ajutorul unor produse cât mai naturale (zaț de cafea, tărâțe de grâu, mălai etc.). Dacă ai posibilitatea, poți recurge chiar și la o ședință de microdermabraziune faciala, oferită de cei de la Joya Salon (http://joyasalon.ro/), care va da un impuls binevenit de regenerare dermică tenului tău.

Include în rutina fiecărei seri prealabile evenimentului, un moment de curățare temeinică a tenului de impuritățile acumulate peste zi. După utilizarea unui gel sau a unei loțiuni bio, clătește din abundență cu apă în care ai stors câteva picături de lămâie – o metodă simplă dar surprinzător de eficientă pentru crearea unui efect de ten de porțelan. Pentru eliminarea cearcănelor și a edemelor din jurul ochilor, feliile de castravete sau de cartof păstrate în prealabil la frigider vor face minuni.

Hrănește apoi tenul cu o mască potrivită particularităților pielii tale. Pentru un ten uscat, optează pentru una dintre măștile hidratante (miere, avocado, banană, de exemplu, gălbenuș de ou și ulei de măsline, sau albuș și iaurt). Pentru tenul gras, folosește o mască cu efect astringent (argilă, roșii, albuș de ou, în compoziția căreia poți adăuga o fiolă cu ulei de vitamina E). Pentru un ten iritat, sensibil, mierea, antibiotic natural, este cel mai bun cicatrizant și calmant. Dacă ai o problemă cu acneea, aplică o mască cu aspirină (1/3 pastile pisate, amestecate cu puțină apă caldă și miere) și las-o să acționeze 10 minute, apoi clătește din abundență și hidratează cu o cremă potrivită.

Pe un ten curat, îngrijit, regenerat, orice machiaj se va adecva perfect. Pentru o noapte atât de specială cum este cea de Revelion, îți recomandăm să apelezi la un machiaj profesional Bucuresti.