Un proiect casa pentru o locuinta de vis

Alegerea unui proiect casa nu este o decizie usoara si care se ia rapid. Aceasta este o etapa importanta si de o mare responsabilitate. Dupa ce devii proprietarul propriei case, incepi sa masori timpul vietii tale ca „inainte” si „dupa”. Casa ta este un vis realizabil, dar cel mai important este de o valoare spirituala enorma a intregii familii. Aceasta este o oportunitate de a implementa in realitate visele din copilarie –  propriul castel, o locuinta retrasa, un loc de pace si de munca contemplativa sau, dimpotriva, un adapost ospitalier pentru prieteni, unde nu exista un weekend  fara intalniri distractive, gratar si petreceri.

Proiecte case dupa niste modele prestabilite implica urmatoarele avantaje:

  • spatii utilizate ergonomic si pentru confortul proprietarilor;
  • o varietate de forme arhitecturale;
  • tehnologii de constructie testate in timp;
  • cantitatea de material este calculata cu exactitate, deoarece calculul a fost deja facut in mod repetat si testat in practica.

 

Pe piata serviciilor de constructii, putem gasi o sumedenie de modele de case dupa un proiect deja existent. Desigur, proiectele tipice de case la cheie sunt realizate mult mai rapid. Dar este foarte important sa gasesti proiectul potrivit anume tie. Adaptarea la cerintele clientului se realizeaza de obicei foarte repede in functie de buget si preferinte.

Va recomandam sa achizitionati un proiect standard direct de la autor, adica compania de proiectare si constructie, cea care se va ocupa de intreg set de sarcini si etape specifice constructiei unei case.

In efectuarea constructiei de case conform unui proiect standard, este obligatoriu sa fie verificata respectarea conditiilor geologice, geodezice si a altor conditii specificate in proiect cu caracteristicile terenului din aceasta regiune.

Cand un dezvoltator alege un proiect pentru o casa, vrea sa rezolve simultan doua probleme principale:

  • sa construiasca o casa frumoasa si confortabila pentru intreaga familie;
  • sa se incadreze in bugetul planificat.

Astfel, construirea unei case este o sarcina dificila si responsabila in care erorile sunt inacceptabile. Dar facand totul bine, ele pot fi evitate. Viitorii locatari dar si compania de proiectare si constructie sunt la fel de cointeresati in fiabilitatea constructiei. Intr-o colaborare reusita totul va evolua mult mai simplu decat ar putea parea la prima vedere.