fbpx

Un nou prototip inovator dezvoltat in cadrul Polului Crevis

Pe fondul dezvoltarii accentuate a tehnologiilor specifice telemedicinei, unul din segmentele importante ale ingineriei medicale este cel al productiei de servicii si echipamente specializate pentru managementul starii de sanatate a persoanelor. Prototipul inovator creat de compania ASESOFT Technologies, in cadrul proiectului „Platforma de bio-monitorizare a parametrilor vitali in operarea infrastructurilor critice” ce face parte din Polul de Competitivitate CREVIS, reprezinta o solutie de obtinere in timp real de date medicale si de monitorizare automata a parametrilor care definesc starea de stres si de sanatate a persoanelor care opereaza infrastructuri critice.
Solutia permite determinarea rapida a statusului fiecarui subiect monitorizat, atat in cubul pentru realitate virtuala cu imersie (un alt rezultat obtinut in cadrul Polului CREVIS), cat si pe teren, in conditii reale de exploatare. Detectarea precoce a potentialelor probleme de sanatate ale personalului care opereaza infrastructuri critice este esentiala, pentru a evita situatiile in care activitatea acestor persoane poate fi influentata negativ, cu consecinte importante in buna derulare a proceselor in care sunt implicati in mod curent.
Platforma de bio-monitorizare include 3 sub-componente:
• Subsistem fix – este o componenta a structurii platformei cubului pentru realitate virtuala cu imersie si preia masuratorile bio-semnalelor de la subiectul aflat intr-o pozitie fixa, cand acesta se afla in situatia in care nu se poate deplasa;
• Subsistem Wireless – este o componenta a structurii platformei cubului pentru realitate virtuala cu imersie si preia masuratorile bio-semnalelor de la subiectul aflat in miscare, iar echipamentul utilizat poate centraliza diferite semnale pe care le transmite apoi wireless;
• Subsistem purtabil – dedicat masuratorilor de bio-semnale, in conditiile in care subiectul isi deruleaza activitatea curenta, in cadrul unei infrastructuri critice.
Furnizarea unei solutii inovative pentru bio-monitorizarea parametrilor vitali ai personalului implicat in operarea infrastructurilor critice, contribuie la consolidarea si dezvoltarea durabila a sectorului productiv. Platforma tehnologica, impreuna cu celelalte componente dezvoltate in proiectele de cercetare, ce fac parte din Polul CREVIS, vor asigura protectia infrastructurile critice din Romania.