fbpx

Un nou membru in familia AnveloSHOP ro

Legea in vigoare nu stipuleaza nicio data obligatie de montare a anvelopelor de iarna, ci doar aduce la cunosinta soferilor faptul ca masina trebuie sa fie echipata cu acest tip de anveloape daca conditiile de vreme de afara o cer. Majoritatea soferilor asteapta pana in ultima clipa sa faca aceasta schimbare. Dezavatanjele amanarii depasesc orice fel de castig pe care credeti ca l-ati putea avea daca intarziati montarea lor.
Pentru inceput, anvelopele de vara isi pierd din proprietati si isi maresc distanta de franare si instabilitatea cand temperatura scade sub 7 grade. Materialul folosit in construirea lor devine rigid iar presiunea rularii nu mai este aplicata pe toata suprafata cauciucului, facand autoturismul instabil atunci cand ruleaza pe zapada sau zone umede. Condusul cu anvelope de vara atunci cand conditiile cer montarea unor anvelope de iarna are riscuri si implicatii mai mari decat multi soferi realizeaza.
Avantajele montarii unor cauciucuri de iarna sunt atunci cand temperatura o cere sunt nenumarate. Pentru inceput, materialul folosit in construirea lor se bazeaza intr-o proportie mai mare pe cauciuc natural, astfel incat este pastrata flexibilitatea indiferent de gradele cu minus.
Formatul ridurilor este calculat pentru a asigura o buna trasmitere a apei de pe banda de rulare si a indepartarii zapezii. Astfel se pastreaza o zona uscata de contact cu soseausa pentru o mai buna aderenta si un timp de franare mai scurt. Este evitat si fenomenul de acvaplanare datorita canalelor de scurgere. Microstriatiile imbunatatesc stabilitatea anvelopei pe suprafete rigide si garanteaza un drum lipsit de evenimente.
Noi avem un nou membru in familia AnveloSHOP, celebrul brand Nokian, cunoscut pentru cauciucurile sale de iarna care rezista oricaror conditii meteo. Cauciucurile sunt supuse unor teste riguroase de condus in conditii extreme inainte de a fi lansate, siguranta condusului fiind garantata.