Un film despre viata de familie si viata in general: Tinutul din mijlocul verii

„E o casa de nebuni, dar e casa mea.” Cati dintre voi nu ati spus asta macar o data in viata, sau macar o data in proaspat incheiata vacanta de Sarbatori?! Daca raspunsul este „da”, va identificati in mod sigur cu Barbara Weston, personajul interpretat de Julia Roberts in drama „Tinutul din mijlocul verii” (August: Osage County), un film distribuit de Forum Film Romania, in regia lui John Wells si produs de George Clooney, pe care il puteti vedea pe marile ecrane incepand cu 24 ianuarie.

Se spune ca familia nu ti-o poti alege, este un dat cu care trebuie sa inveti sa traiesti. Uneori te doboara, dar de cele mai multe ori tot familia este cea care te ridica, te sustine, te ajuta. „Tinutul din mijlocul verii” pune punctul pe „i” in aceasta problema cu care se confrunta fiecare dintre noi.

Cu o distributie remarcabila (Meryl Streep, Julia Roberts, Benedict Cumberbatch, Ewan McGregor) si o poveste verosimila, dulce-amara a unor surori care se reunesc intr-o situatie critica pentru familie, acest film te va pune pe ganduri, dar iti va descreti fruntea in acelasi timp, amintindu-ti ca nu esti singurul care se confrunta cu o situatie de familie in care suisurile si coborasurile sunt la ordinea zilei. Filmul este ecranizarea piesei de teatru pentru care Tracy Letts a fost recompensat cu premiul Pulitzer in 2008.

Un argument in plus sa nu-l ratezi: filmul se bucura deja de recunoastere in breasla. A obtinut doua premii in cadrul Hollywood Film Festival: „Supporting actress of the year” pentru Julia Roberts si „Ensemble of the Year” pentru distributie, precum si distinctia „Spotlight Award” pentru Julia Roberts in cadrul Palm Springs International Film Festival.

De asemenea, prestatia Juliei Roberts i-a adus acesteia inca 9 nominalizari la festivaluri de profil, dintre care enumeram: Golden Globes, Broadcast Film Critics Association Awards, Phoenix Film Critics Society Awards.
Iar Meryl Streep se bucura si ea de 10 nominalizari la festivaluri de specialitate, printre care se numara Golden Globes, Chicago Film Critics Association Awards, San Francisco Film Critics Circle, Washington DC Area Film Critics Association Awards.