Un blog personal sau unul profesional – aceleasi solutii tehnice

Indiferent daca vrei sa lansezi un blog personal sau unul profesional (pentru o afacere de orice fel), trebuie sa acorzi atentie unor aspecte asemanatoare. Pasii sunt cam aceiasi, aceleasi sunt si solutiile tehnice care trebuie alese. Poate sa difere desigur unele elemente in functie de specificul afacerii si de nivelul la care se ajunge cu traficul pe blog (elemente care se pot ajusta si pe parcurs).

Pe scurt insa, putem spune ca exista un cuvant cheie: wordpress. Aceasta platforma extrem de populara inclusiv in tara noastra este simplu de utilizat inclusiv in varianta gratuita. Anumite teme si solutii se pot accesa contra cost, insa cel mai des nu este cazul, chiar si in cazul solutiilor necesare pentru business.

Daca este vorba despre un blog si nu aveti un buget prea mare, daca exista cat de cat cunostinte de utilizare a online-ului (nici macar de programare!) puteti face lucrurile extrem de simplu: alegeti o companie de hosting care ofera gazduire web wordpress, astfel incat sa aveti un pachet cu tot ceea ce este necesar si direct instalarea wordpress. Conform rol.ro, pasii sunt extrem de simpli pentru a realiza un site wordpress. Ii puteti urma si gata, blogul va fi pregatit de a primi cititori.

Cu siguranta ati vizitat – chiar fara sa stiti – multe website-uri bazate pe platforma wordpress, un editor complet ce permite flexibilitate maxima in privinta alegerilor estetice. Partea cea mai buna este ca, desi nu esti programator, nu vei depinde de un programator in administrarea platformei. Poti face totul pe cont propriu daca studiezi cu atentie interfata de administrare si eventual sfaturi, recomandari, ponturi pe care le gasesti pe internet cu mare usurinta.