fbpx

Un avocat care te poate scoate din încurcătură

avocat dreptul muncii

Orice profesie are importanța sa în societatea din ziua de astăzi. Un avocat Bucuresti, un bucătar sau un medic. Fiecare  se ocupă de domeniul său de activitate și prestează servicii de o anumită calitate. În domeniul avocaturii, avocații sunt experți și ei pe mai multe arii. Când ești în încurcătură sau ai nevoie de un sfat, un avocat te ajută imediat.

Ariile de expertiză ale avocaților: cât de extinse sunt acestea?

Un avocat prestează printre cele mai importante servicii din societate. El este persoana înzestrată, din punct de vedere legal, să asiste persoane fizice sau juridice în procese. De asemenea, el se ocupă de acte de vânzare-cumpărare sau chiar de insolvențe. Care ar fi domeniile de expertiză ale unui avocat?

Avocații se pot specializa pe mai multe arii, printre care:

 1. blockchain și criptomonede;
 2. start-upuri și investiții;
 3. token-uri nefungibile (NFT-uri) și active digitale;
 4. comerț electronic;
 5. drept imobiliar și urbanism;
 6. avocat drept penal și drept penal al afacerilor;
 7. dreptul imigrației.

Lista nu se oprește aici, ci se extinde și la alte domenii. De exemplu, un avocat insolventa Bucuresti se ocupă de ghidarea companiilor care sunt în prag de insolvență. Vom detalia câteva aspecte legate de specificul avocaților de insolvență.

Care este rolul unui avocat de insolvență?

Un avocat care se ocupă de insolvențe este un expert, din punct de vedere legal, al legii cu privire la insolvențe. Rolul acestuia este de a sprijini părțile implicate în acest proces și ghidarea părților. Când este chemat un avocat de insolvență?

Acest avocat expert este prezent atunci când au loc tranzacții semnificative. Astfel de situații complexe necesită prezența și ghidajul unui avocat expert în insolvențe. El sprijină ambele părți care iau parte la proces. Prezența lui este necesară, iar tranzacțiile cu sume mari nu pot avea loc fără persoana sa.

Ce este, de fapt, insolvența?

Insolvența poate apărea, de cele mai multe ori, în rândul business-urilor. Este acel moment în care o firmă trece printr-un declin din punct de vedere financiar. În mai puține cuvinte, firma nu își poate plăti datoriile și intră în ceea ce numim noi insolvență.

Insolvența poate afecta modul în care o firmă operează. În mod normal, când se ajunge în această situație, firmele au nevoie de experți pentru a merge mai departe. Un expert care se ocupă de astfel de chestiuni este un avocat insolvență. El ajută firmele să evite falimentul total.

Care sunt atribuțiile unui avocat de insolvență?

Insolvența reprezintă un punct culminant în care orice firmă poate ajunge, mai devreme sau mai târziu. Într-un astfel de context, un avocat expert este cel care poate ameliora repercusiunile care vor urma. Care ar fi printre cele mai importante atribuții ale unui avocat de insolvență?

 • oferă sfaturi atunci când situația o cere;
 • ia parte la negocieri formale cu creditorii în cazul în care datoriile firmei pot fi restructurate;
 • sunt prezenți în diferitele stadii ale procedurii de insolvență;
 • rolul lui poate varia în funcție de mai multe circumstanțe: industria, mărimea acesteia, valoarea activelor etc.

Firma ta nu este singura care trece printr-o procedură de insolvență

Orice firmă poate trece printr-o procedură de insolvență. Cel mai important aspect este să nu te panichezi și să decizi în mod pripit. Un avocat expert în insolvență este persoana care te va ajuta să îți restabilești activitatea și să ți-o continui.

Unde poți găsi astfel de experți? Recomandarea noastră este la echipa Buju Stanciu & Asociații. Acest birou de avocatură din București îți va oferi cel mai bun avocat pentru procedurile de insolvență. Îi poți contacta de luni până vineri pentru a discuta și planifica întâlniri.

Alege un avocat expert în care poți avea încredere

Nu ești nici primul și nici ultimul antreprenor sau patron care trece printr-un proces de insolvență. Mulți alții au trecut prin aceeași situație, și cu toate acestea au depășit-o. De ceea ce are firma ta nevoie este de o echipă care să asculte și care să acționeze cu profesionalism.

Multe birouri de avocatură îți pot oferi consultanța și sprijinul de care ai nevoie. Echipa Buju Stanciu & Asociații este una dintre aceste birouri de avocatură cu membri experți. Pune-ți firma înapoi pe picioare cu expertiza și consultanța unui avocat expert în insolvențe.